Prima batalie s-a dat ieri la Bateriile 1-2 de la marginea Bucurestiului. Fortul de la Mogosoaia a fost scena desfasurarii luptelor. Vor urma altele foarte curand. Tunuri, mitraliere, zgomot infernal. Romanii au luptat cu arme de la 1900 in Batalia B

Prima batalie s-a dat ieri la Bateriile 1-2 de la marginea Bucurestiului. Fortul de la Mogosoaia a fost scena desfasurarii luptelor. Vor urma altele foarte curand. Tunuri, mitraliere, zgomot infernal. Romanii au luptat cu arme de la 1900 in Batalia Bucurestiului.

Reporterii s-au inghesuit pe campul de lupta, tinandu-se la distanta de schimburile de focuri dintre armatele inamice. Unii s-au incumetat sa inainteze in linia intai. Sanitarii si preotii au fost la datorie printre corturile mari, militare. M-am instalat inca de la inceputul luptei langa o luneta foarfeca de la 1900, folosita in primul razboi mondial, prin care am urmarit desfasurarea de forte. Si spectatorii... de toate varstele, entuziasmati de reconstituirea Bataliei de pe Arges. Foarte util a fost si periscopul de transee de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Initiativa a apartinut Muzeului Militar National. Evenimentul de sambata a fost organizat in colaborare cu Ministerul Apararii Nationale. S-au sarbatorit astfel cei 90 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. Organizatorii au pus la dispozitia bucurestenilor interesati de spectacol autobuze ale armatei care i-au transportat gratuit la locul de desfasurare a manifestarilor.

TRAGERI. Campul de lupta a devenit zona periculoasa pentru public


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.