Parlamentarii PSD sunt nemultumiti de propria activitate. Reuniunea grupurilor parlamentare ale partidului de la Predeal a prilejuit mai degraba autocritici decat relansarea luptei impotriva puterii. Tonul a fost dat chiar de presedintele PSD, Mircea

Parlamentarii PSD sunt nemultumiti de propria activitate. Reuniunea grupurilor parlamentare ale partidului de la Predeal a prilejuit mai degraba autocritici decat relansarea luptei impotriva puterii. Tonul a fost dat chiar de presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta a anuntat ca Biroul Permanent National va analiza oportunitatea prezentei in continuare a unor parlamentari social-democrati la sefia unor comisii. Conform unor informatii neoficiale, cei vizati de schimbari sunt Rodica Stanoiu, presedintele Comisiei de abuzuri de la Senat, si Dan Ioan Popescu, presedintele Comisiei de industrie de la Camera Deputatilor. De altfel, debarcarea acestora ar putea fi grabita chiar de faptul ca au lipsit nemotivat de la reuniunea la care PSD ar trebui sa puna la punct strategia abordata pentru urmatoarea sesiune parlamentara. "Nu va incepe aceasta sesiune parlamentara cu piesele pe tabla de sah a PSD neschimbate in Senat si in Camera Deputatilor, dar nu va asteptati la deschiderea unor noi fronturi de lupta in PSD", a spus Geoana.

Codul culorilor pentru legi

Nemultumirile au fost exprimate mai explicit de catre senatorul Vasile Dancu. "La noi, activitatea de grup aproape ca nu exista... Unii citesc ziare pe sub masa, altii vor sa construiasca vechea stanga sau noua stanga, dar trebuie sa ne organizam cat de cat dupa niste principii. Nu suntem grup de prieteni, echipa de fotbal sau secta, trebuie sa fim functionali", a spus Dancu.
Liderul deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc, sustine ca parlamentarul PSD ar trebui sa-si imparta activitatea in proportii egale intre initiativele legislative si criticarea guvernului. El a acuzat faptul ca departamentele de specialitate ale partidului nu functioneaza si a sugerat ca acestea sa aiba conferinte de presa joia pentru a critica ceea ce propune Executivul in sedintele de miercuri. Hrebenciuc a spus ca proiectele de lege vor primi indicatori de importanta, dupa culori. Astfel, galbenul va marca legile importante, care vor fi votate in functie de raportul comisiilor de specialitate. Culoarea portocalie va marca legile foarte importante, iar votul PSD va fi stabilit de liderii de grup. Rosul va reprezenta proiectele de o importanta deosebita, caz in care decizia fata de acestea va fi luata in Biroul Permanent National.

Invitatie pentru presedinte

Mai preocupat de punerea de bete in rotile puterii a fost deputatul Victor Ponta. Acesta a propus ca PSD sa nu mai voteze, dupa raportul Comisiei Europene, nici un proiect legislativ venit din partea puterii. Belicosul Ponta a sugerat chiar ca in PSD sa fie infiintat un DNA care sa contabilizeze toate ilegalitatile comise de liderii puterii. "Sa facem dosare la ministri, la prefecti, la sefii serviciilor descentralizate si sa le spunem ca in 2008, sau cand va fi Justitie in tara asta, vor intra la inchisoare", a spus "micul Titulescu". Acesta a recunoscut ca masura ar fi cam extremista, dar o considera oportuna. "Daca vreti sa nu mai curga sange de la noi, atunci sa facem sa curga sange de la ei", a adaugat sanguinarul pesedist.
In aceste circumstante, invitatia adresata de acesta presedintelui Traian Basescu de a participa la lucrarile Scolii de vara a TSD pare mai mult o capcana. Ponta a anuntat ca Basescu nu este singurul politician din afara PSD care va fi invitat la evenimentul programat pe 7-8 septembrie, la Bucuresti. Pana acum au confirmat participarea presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si presedintele PIN, Cosmin Gusa. Invitatia catre Basescu va fi trimisa la inceputul saptamanii viitoare. "Daca intr-adevar se considera distantat politic nu vad de ce Traian Basescu nu ar participa si la Scoala de vara a unui partid din opozitie", a apreciat purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.