Constantin Negulescu, primarul Orsovei, se dezice de partidul si politica promovate de Dan Voiculescu. Motivul consta in sustinerea de catre senatorii conservatori a Legii Lustratiei, care il vizeaza in mod direct pe edil, datorita activitatii sale p
Constantin Negulescu, primarul Orsovei, se dezice de partidul si politica promovate de Dan Voiculescu. Motivul consta in sustinerea de catre senatorii conservatori a Legii Lustratiei, care il vizeaza in mod direct pe edil, datorita activitatii sale pe linie de partid, dinainte de '89. "Fata de faptul ca ideologic nu mai gasesc nici un punct comun intre crezul meu uman si linia de actiune a Partidului, va informez ca demisionez din toate functiile pe care le ocup in acest moment in organigrama partidului, dar si din calitatea de membru al Partidului Conservator", isi incheie Constantin Negulescu scrisoarea adresata prof. Dan Voiculescu. Edilul este suparat pe votul unanim dat de senatorii PC, in sprijinul aplicarii "Legii Lustratiei care vizeaza si activitatea mea din 1989, deoarece am detinut diferite functii pe linia organizatiei UTC si PCR, inclusiv pe cea de primar al municipiului Orsova in perioada 1986 - 1989". Negulescu a revenit in fruntea urbei, la ultimele alegeri locale, printr-un fals, deoarece el n-a locuit niciodata efectiv in Orsova. Cu toate ca, din cartea sa de identitate rezulta ca locuieste in oras, la o matusa, el se deplaseaza zilnic la Drobeta Tr. Severin, unde se afla familia sa. In acest scop - cum altfel? - foloseste automobilul de lux al primariei care i-a fost alocat. Anul trecut, in urma unor sforarii de culise, fostul soldat devotat al lui Voicuelscu a incercat atribuirea fara licitatie a catorva sute de metri patrati, inclusiv luciu de apa, lui Patru Nitu. Acest fapt a fost sanctionat prompt de Prefectura Mehedinti, care a blocat atribuirea. O fapta asemanatoare, despre care ZIUA a scris pe larg la vremea respectiva, consta in atribuirea in concesiune fara licitatie a unei suprafete de 5181 mp firmei SC FLORICOLA SA, care este partenera de afaceri cu Primaria Orsova. Alte acuzatii la adresa lui Constantin Negulescu se refera la folosirea drept capital electoral al Tesatoriei "Cazanele" si instrainarea unor terenuri din zona Gratzca. (Dan COSTE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.