Presedintele Traian Basescu a intervenit joi seara in direct la Realitatea TV, unde a reafirmat ca nu a semnat vreun angajament cu fosta Securitate. In interventia sa, seful statului a spus ca unul dintre obiectivele majore ale serviciilor secrete es
Presedintele Traian Basescu a intervenit joi seara in direct la Realitatea TV, unde a reafirmat ca nu a semnat vreun angajament cu fosta Securitate. In interventia sa, seful statului a spus ca unul dintre obiectivele majore ale serviciilor secrete este sa protejeze presa in fata incercarilor de infiltrare a agentilor straini.

"Serviciile secrete incearca sa protejeze media romaneasca de infiltrarea unei structuri care sa altereze mesajul", a precizat Traian Basescu, care a precizat ca nu are informatii despre tentative in acest sens din partea unor servicii secrete straine. "Unul dintre obiectivele majore ale serviciilor secrete este ca in presa romaneasca sa nu se infiltreze ofiteri acoperiti ai altor servicii care sa deturneze opinia publica", a mai spus presedintele. Basescu a precizat ca nu este interesat sa stie ofiterii acoperiti ai serviciilor secrete. "Presedintii vin si pleaca, dar serviciile trebuie sa-si pastreze intacta reteaua de ofiteri sub acoperire".
Fostul sef al SIE, Catalin Harnagea, a declarat pentru Adevarul ca practica de care vorbeste presedintele este una folosita in prezent in tarile membre NATO, mai ales in contextul amenintarilor teroriste. Fostul sef al SIE spune ca trebuie prevenite excesele si ca acest lucru este responsabilitatea comandantilor de unitati si a sefilor serviciilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.