Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustine ca respectarea stricta a protocolului Aliantei ar indeparta discutia despre razboiul dintre cele doua formatiuni.
- Pace sau razboi intre PNL si PD?
- Nu noi am vorbit in mod special d
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustine ca respectarea stricta a protocolului Aliantei ar indeparta discutia despre razboiul dintre cele doua formatiuni.
- Pace sau razboi intre PNL si PD?
- Nu noi am vorbit in mod special despre pace si razboi, insa aceasta este impresia generala si incercam s-o indreptam. E nevoie doar de aplicarea protocolului. Am cazut impreuna de acord ca nu e nevoie de un nou protocol, nu avem nevoie de noi negocieri, ci trebuie doar sa ne respectam intre noi si sa respectam protocolul. Daca privim inapoi, putem vedea ca, in ultimele doua-trei luni, dincolo de cateva iesiri stridente, nivelul conflictelor dintre cele doua partide si cel al neintelegerilor dintre PNL si presedintele Traian Basescu au scazut mult.
- Cui i-a apartinut initiativa asa-zisei impacari si care au fost termenii intelegerii?
- Nu avem termeni. Am constatat impreuna ca nu e vorba despre o negociere. Initiativa ne-a revenit, pe rand, si unora, si altora. Cred ca cea mai buna formula este sa nu vii cu propuneri, cu termeni de intelegeri, ci sa-ti asumi pur si simplu ca trebuie sa mergi inainte cu protocolul si cu programul de guvernare. Orice nou subiect de intelegere nu-si are rostul atata vreme cat nu reusim sa ne intelegem pe subiectele pe care le avem deja stabilite.
- Totusi s-a vorbit din nou despre renegocierea protocolului si despre anticipate.
- Nu vrem renegocierea protocolului si nu vrem anticipate. Asta a fost concluzia discutiilor, inclusiv de la ultima sedinta a Aliantei. Protocolul ramane asa cum este si raportul de forte va fi stabilit de preferintele electoratului, iar alegerile anticipate, deocamdata, nu sunt vazute ca o prioritate de niciunul din partide.
Campania antibirocratie, mai importanta decat atacurile reciproce
- Care este, in prezent, situatia in Alianta?
- Cred ca intelegem, si unii, si altii, ca relatia PNL-PD trebuie sa fie bazata pe actiunea guvernamentala, pe ceea ce are fiecare dintre noi de facut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.