Politia norvegiana a recuperat tabloul ""Tipatul"" si o alta lucrare, ""Madonna"", a celebrului pictor Edvard Munch, care au fost furate in urma cu doi ani dintr-un muzeu de catre persoane inarmate. ""Suntem suta la suta siguri ca este vorba desp
Politia norvegiana a recuperat tabloul ""Tipatul"" si o alta lucrare, ""Madonna"", a celebrului pictor Edvard Munch, care au fost furate in urma cu doi ani dintr-un muzeu de catre persoane inarmate.

""Suntem suta la suta siguri ca este vorba despre lucrarile originale"", a declarat Iver Stensrud, seful politiei. El a adaugat ca daunele suferite de tablouri sunt mai mici decat se credea. In august 2004, doi barbati inarmati au intrat in Muzeul Munch din Oslo si au smuls cele doua lucrari de pe pereti, in fata mai multor zeci de turisti inspaimantati. Tabourile, ambele datand din 1893, nu au fost gasite decat de curand, chiar daca cei trei infractori au fost condamnati la cate opt ani de inchisoare fiecare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.