marele muzician italian isi crea retetele la fel ca operele. De exemplu, macaroanele sale, umplute cu un piure de trufe (ciuperci negre de padure), fierb cu un murmur la fel de dulce ca un cantec de leagan. Dupa instalarea sa la Paris, in 1855, recep
marele muzician italian isi crea retetele la fel ca operele. De exemplu, macaroanele sale, umplute cu un piure de trufe (ciuperci negre de padure), fierb cu un murmur la fel de dulce ca un cantec de leagan. Dupa instalarea sa la Paris, in 1855, receptiile si dineurile sale muzicale devenisera atat de faimoase, incat multe feluri de mancare au ajuns sa-i poarte numele. Cel mai renumit este Turnedo Rossini, o capodopera culinara a maestrului. O bucata rotunda de muschi de vita, cocotata pe o felie de bagheta prajita in unt, acoperita cu o rondea de foie gras, coafata cu o lamela de trufa si stropita cu sos brun - iata un concentrat al tuturor exceselor. Reteta originala, de un rafinament desavarsit, nu este, din pacate, pentru toate buzunarele. De aceea, am ales o varianta mai accesibila, care se apropie intrucatva de formula clasica.

Turnedo Rossini
Pentru 6 portii
Ingrediente: 6 buc. muschi de vita (a cate 150 g), 250 g ficat de porc, 6 bureti, 6 felii de franzela, 60 g unt, sare, piper.
Sosul: 1 os mic de vitel, 1 morcov, 1 telina, 1 fir de praz, 1/2 ceapa, 1 cub supa de vita, 1 lingura pasta de tomate, 100 ml vin de Madera (se poate renunta si folosi numai vin alb), 150 ml vin alb sec, 20 g unt.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.