Restaurantul deputatului PRM Dumitru Dragomir, amplasat pe malul lacului Herastrau, a fost demolat ieri de Primaria Sectorului 1. Operatiunea a inceput dis de dimineata in jurului orei 6.00, atunci cand utilajele si oamenii Primariei s-au prezentat i
Restaurantul deputatului PRM Dumitru Dragomir, amplasat pe malul lacului Herastrau, a fost demolat ieri de Primaria Sectorului 1. Operatiunea a inceput dis de dimineata in jurului orei 6.00, atunci cand utilajele si oamenii Primariei s-au prezentat in fata restaurantului deputatului si presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Cel cunoscut mai bine sub numele de Mitica. Primele care au cazut au fost usile si ferestrele. A urmat apoi acoperisul si fatada. Intreaga actiune a fost demarata fara ca la fata locului sa se afle Mitica Dragomir sau vreunul dintre angajatii acestuia. Abia la aproximativ o jumatate de ora si-a facut aparitia unul dintre administratorii restaurantului. Tentativele acestuia de a opri demolarea nu au avut insa nici un efect. In aceste conditii, el a plecat de la fata locului. Administratorul s-a intors insa peste cateva minute. De aceasta data cu intariri. Cu insusi Mitica Dragomir. Proprietarul restaurantului. Iar din acel moment a inceput show-ul.
"Cine imi darama mie, ma, restaurantul?"
"Ce faceti ma aici?! Ce .... noroc aveti ca ma filmeaza presa, ca v-as fi intrebat io de altceva!.. Cine imi darama mie ma restaurantul? Cine-i responsabil aici?", au fost primele cuvinte ale presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal. Mitica si-a varsat apoi nervii pe un simplu muncitor care taia cu flexul una dintre dintre usile de acces: "Ma! Tu stii cat costa usa asta?!". A urmat apoi seful Inspectiei din cadrul Primariei Sectorului 1, Razvan Iordan. "Domnu'... Am vorbit cu Videanu la telefon. L-a sunat ieri pe Chiliman. Tu ce mai cauti aici? Opreste demolarea, pana cand se trezeste primarul, ca sigur tu nu stii ca s-a vorbit. (....) Iar voi nu aveti treaba cu parcurile! Ce cautati la mine? Eu am contract cu Primaria Capitalei!", i-a spus Mitica de la Liga acestuia. Deputatul PRM a primit si un raspuns. Care desigur nu l-a multumit. "Ati avut trei zile la dispozitie sa va desfiintati singur constructia. Ati fost somat ca aceasta cladire este ilegala. Nu v-ati conformat si am trecut la desfiintare", i-a explicat Razvan Iordan. Mitica l-a anuntat insa ca ii este dator 550.000 de euro. "Astia sunt banii pe care i-am investit aici. Dar nu-i nimic! Ma intorc io! Nu stiti cu cine va puneti! Pistoale si gloante am si io, nu mi-e frica de voi", a spus Dragomir. Dupa care a plecat.
Constructie ilegala
La scurt timp dupa ce Mitica a plecat, la fata locului si-a facut aparitia responsabilul pentru demolarea restaurantului. Primarul Sectorului 1. Andrei Chiliman. "Il astept (n.r. - pe Dragomir) sa lamurim chestiunea", a spus acesta. Dupa care a continuat: "Constructia ridicata pe ponton de firma fiului lui Mitica Dragomir este ilegala. (...) Actiunea de astazi (n.r. - ieri) este si rezultatul unei solicitari a Primariei Capitalei, care ne-a transmis, intr-o corespondenta, ca nu poate demola pontonul construit ilegal pe malul lacului Floreasca, atat timp cat pe acesta se afla aceasta constructie ilegala. Primaria l-a somat pe proprietarul constructiei, insa acesta nu s-a conformat. Demolarea este o consecinta fireasca, pentru ca nu stam sa ne tocmim pe lege, cu atat mai mult cu cat proprietarul este membru al Legislativului tarii".
"Sunt demolat politic"
Edilul a fost intrerupt insa de Mitica. Intors intre timp. "Stoooop. Pai ce faceti dom' primar?!", a intervenit seful Ligii de Fotbal. A urmat apoi o discutie in contradictoriu intre cei doi, deputatul PRM reamintind ca "a vorbit cu primaru' Videanu", ca are "acte pe lac" si calificandu-l pe Chiliman ca fiind un "om rau". De asemenea, Mitica Dragomir a tinut sa sublinieze ca este "om necajit", dar si "un cinstit investitor".
Seful Ligii de Fotbal a dezvaluit ca primarul Chiliman l-a instigat sa ridice constructia ilegala, spunandu-i ca va lua o amenda de trei sute de milioane care, in urma unei contestatii, va fi anulata.
In final, seful de la Liga Profesionista de Fotbal a precizat ca adevaratul motiv pentru care i-a fost demolat restaurantul este faptul ca este parlamentar al Partidului Romania Mare. "Va spun io! Totul mi se trage ca sunt deputat PRM. Pai ce?!, nu mi s-a zis: daca a carait Vadim. De aici se trage totul! Sunt demolat politic!", s-a plans acesta. Mitica a incercat sa il induplece pe edilul Sectorului 1 sa il lase sa-si demoleze singur localul. "Haideti domne'! Chiar nu ma lasati sa-mi demolez io?! Pai imi faceti pagube de sute de mii de euro!". Fara succes. "Om rau! Asta e soiul... Asa cum ma distrug pe mine, asa distrug tara!", a concluzionat deputatul Dumitru Dragomir.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.