George Copos a anuntat ieri ca a incheiat negocierile cu Vasile Siman, patronul Sportului, care a fost de acord cu cedarea jucatorilor Ionut Mazilu si Costin Lazar la Rapid. "Sunt doua transferuri pentru care ne-am batut si pe care in final le-am rea
George Copos a anuntat ieri ca a incheiat negocierile cu Vasile Siman, patronul Sportului, care a fost de acord cu cedarea jucatorilor Ionut Mazilu si Costin Lazar la Rapid. "Sunt doua transferuri pentru care ne-am batut si pe care in final le-am realizat. Incepand de vineri, de la ora 0, Mazilu si Lazar sunt jucatorii Rapidului cu acte in regula. Nu se mai poate schimba nimic. Am inregistrat actele la Liga, iar cei doi au fost trecuti si pe lista pentru Cupa UEFA", a spus Copos. Acesta s-a legat de situatia medicala a lui Ionut Mazilu, care a plecat ieri la Bologna pentru a se reface dupa o accidentare suferita in ultimele etape ale campionatului trecut si care ii va intarzia debutul la Rapid pana la sfarsitul acestei luni. "Mazilu a plecat deja la Bologna si va ramane acolo pana va fi apt. El trebuia sa mearga mai demult acolo... Daca Siman ma asculta acum doua luni si faceam totul atunci, jucatorul era acum refacut in totalitate si titular la nationala. Asa, a pierdut niste meciuri foarte importante cu Bulgaria si Albania", l-a intepat Copos pe finul sau, patron la Sportul. Boss-ul din Giulesti a vorbit si despre transferul nerealizat al altui jucator de la Sportul, Stelian Stancu, ajuns ieri in Ghencea. "Daca el asa a vrut si s-a dus la Steaua, ce putem sa-i facem noi? Doctorul ne-a spus clar ca el trebuie sa puna masa musculara activa pentru a putea face performanta... Noi nu aveam ce sa facem in situatia asta", a explicat Copos, cel care l-a cerut pe fotbalist cu imprumut, varianta respinsa categoric de Sportul. Vasile Siman a confirmat ieri faptul ca actele de transfer ale celor doi fotbalisti au fost semnate. "Totul este in regula, actele au fost semnate. Din punctul nostru de vedere din acest moment Mazilu si Lazar sunt jucatorii Rapidului. Daca au fost sau nu inregistrati la Liga, asta este problema Rapidului. Eu pot sa spun ca ei doi au plecat de la Sportul", a declarat Siman. Lazar si Mazilu au semnat contracte cu gruparea giulesteana valabile patru ani, cu optiune de prelungire pe inca un sezon.
Razvan Lucescu: "Sa nu vina stresati"
Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a salutat eforturile conducerii pentru aducerea celor doi jucatori, afirmand ca lotul sau creste valoric prin sosirea lui Mazilu si a lui Lazar, carora le-a cerut sa joace la fel ca la Sportul. "Sunt doua mutari importante pentru noi, fiind vorba de doi jucatori buni care, in afara plusului de valoare, sper sa aduca si o emulatie in cadrul lotului nostru. Mazilu si Lazar sunt jucatori remarcati in campionatele precedente, dar cel mai important este ca ei sa nu vina stresati de faptul ca trebuie sa arate, sa demonstreze ceva anume. Nu, ei au datoria de a juca la fel, cu aceeasi placere cu care au facut-o si pana acum, atata tot", a declarat Lucescu pe site-ul oficial al Rapidului. Acesta s-a declarat convins ca sosirea celor doi in Giulesti inaintea unor meciuri tari, cu Dinamo, Steaua si cu Nacional Madeira in Cupa UEFA, ar trebui sa-i ambitioneze. "Cred totusi ca este o onoare si pentru ei sa apara la Rapid intr-o asemenea perioada, cand ne asteapta meciuri cu National, Steaua si Dinamo. Orice jucator ar fi fericit, zic eu, sa treaca prin asa ceva, sa aiba parte de asemenea confruntari. Pentru ei e bine ca vin si intra direct in focul luptei, cum se spune", a adaugat Lucescu. Dupa ce joi a efectuat primul antrenament la ProRapid impreuna cu colegul sau Costin Lazar, Ionu Mazilu pleaca, in cursul zilei de astazi, la Bologna, unde va efectua un control medical amanuntit la clinica Isokinetic, unde va ramane la tratament cel putin o saptamana. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.