In mijlocul locului/Floare de vartej/In inversul ceasului/Scade varsta omului/Pana nu mai e a lui/ In gradina raiului/Omul nu mai este om/E si el un fel de pom... Versurile ""privighetorii"", asa cum a fost numita de colegii ei, au rasunat
In mijlocul locului/Floare de vartej/In inversul ceasului/Scade varsta omului/Pana nu mai e a lui/
In gradina raiului/Omul
nu mai este om/E si el
un fel de pom...


Versurile ""privighetorii"", asa cum a fost numita de colegii ei, au rasunat de-a lungul timpului pe scenele din tara si din strainatate. In cadrul cenaclului ""Atheneum"", unde a si debutat, Maria a descoperit frumusetea si calitatea muzicii folk.
In 1993, atunci cand se produce marele ei salt, ""doamna folk-ului"" castiga Festivalul ""Om bun"" si este numita de Victor Socaciu ""Joan Baez a romanilor"".
Nu era chiar atat de usor sa apari pe scena doar cu chitara, in mijlocul unor tineri care strigau Prodigy. ""De la Bob Dylan si pana la Tracy Chapman, nimeni nu a mai facut acest lucru"", scria presa anilor a€™90. Ea insa era atat de fascinata de muzica, incat nu conta auditoriul. Tocmai de aceea, in peisajul folkului, Maria Gheorghiu este o voce distincta si o personalitate foarte bine definita.
Forma de comunicare
Jurnalul National: Daca ti s-ar cere sa dai o noua definitie muzicii, care ar fi aceea?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.