Basescu:
Incercati sa-mi fabricati dosare impreuna cu  asa-zisi taranisti, care sunt niste lichele
Pavelescu:
Ii inteleg spaima, dar atitudinea este incalificabila. El este o lichea

Cine spune adevarul?

Basescu:
Incercati sa-mi fabricati dosare impreuna cu asa-zisi taranisti, care sunt niste lichele
Pavelescu:
Ii inteleg spaima, dar atitudinea este incalificabila. El este o lichea

Cine spune adevarul?

Atitudinea presedintelui Romaniei privitoare la scandalul deconspirarilor si la asa-numitul dosar personal de securitate, pe care-l tot cere si nu i se da, seamana din ce in ce mai mult cu personajul dintr-o legenda care „c-un ochi rade si cu altul plange“. Adica, ba ii tuna si-i fulgera, bagand in oala sub presiune si politicieni dusmani, si jurnalisti prea iscoditori, asa cum a facut la „Realitatea TV“ cand Cornel Nistorescu si Adrian Ursu l-au avut ca invitat pe deputatul Aurelian Pavelescu, ba discuta calm si nuanteaza disputele pe marginea „Dosariadei“, atentionand ca „oamenii trebuie judecati in baza a ceea ce au facut si scris ei“.

Suprapunand tonul destins de ieri, de la Costinesti peste seara cu scantei plina de rabufniri, singura nota moderata din corzile vocale a le presedintelui ramane cea legata de trecutul sau atins de declaratiile politicianiste ale „Dosariadei“. Presedintele a ramas pe pozitii: „Nu am un angajament catre Securitate (...) Am muncit intr-un segment care nu te tinea in afara relatiilor cu Securitatea“. Presedintele are dreptate. Ce sens avea sa semneze vreun angajament de vreme ce era chiar ofiter, inca de pe bancile Institutului de Marina? Rapoartele lui Basescu, realizate, mai tarziu, ca si comandant de nava, faceau parte din indatoririle ce decurgeau si din functie, si din grad. Nu a avut nevoie de vreun nume de cod si nici de angajament. Nici in tara, nici la Anvers. Pentru ca aceleasi seturi de rapoarte erau scrise in baza functiei si gradului pe care-l ocupa. „Problema cu dosarul meu e ca nu-i!“, zice Basescu. Nici dosarul lui Ion Iliescu nu-i. Nici Emil Constantinescu nu are. Asa ca Romania poate privi, deocamdata, linistita in ochii Uniunii Europene pentru ca nici unul dintre presedintii ei postdecembristi nu are - cel putin pana acum - dosar de facator de politie politica. In tot acest timp, arhiva UM 0110 (unde se afla dosarele ANTI-KGB) nu a fost rasfoita de nimeni si nici nu s-au scurs informatii din ea. In plus, nici arhiva agentilor KGB nu a ajuns obiect de studiu al societatii civile.

Politicieni lichele
Presedintele Basescu a intrat joi seara in altercatie cu unul dintre fostii sai subalterni pe linie de partid, Aurelian Pavelescu, actualmente deputat PPCD (PNTCD), si i-a apostrofat pe ziaristi ca ar incerca sa-i inventeze un dosar. „Incercati, cu tot soiul de registre, sa imi fabricati un dosar. Incercati sa fabricati dosare impreuna cu politicieni care nu inseamna nimic, care nu au facut niciodata nimic, asa-zisi taranisti, de fapt, niste lichele“, a spus Basescu, intr-o interventie telefonica la o emisiune la care invitat era Aurelian Pavelescu, membru PPCD, ex-PD.

Nu il da in judecata
„Nu va permit sa ma faceti lichea in direct. Va raspund cu aceeasi moneda“, a declarat, in replica, Pavelescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin