Nationala de baschet masculin a Romaniei va evolua maine seara, in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj, in prima partida din grupa A, a diviziei B valorice continentale, in preliminariile CE din 2007, impotriva Ciprului. Cu un nou antrenor, Liviu
Nationala de baschet masculin a Romaniei va evolua maine seara, in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj, in prima partida din grupa A, a diviziei B valorice continentale, in preliminariile CE din 2007, impotriva Ciprului. Cu un nou antrenor, Liviu Calin, care acitveaza in Bundesliga, la Braunschweig, "tricolorii" au avut parte de un tratament neobisnuit, fiind convocati lalot cu mult inainte de joc si storsi efectiv la antrenamente. "S-au facut pasi inainte. S-a schimbat mentalitatea, modul de antrenament, dar si faptul ca acum trebuie sa lupte fiecare pentru postul de titular. Exista concurenta pe posturi, iar asta este o provocare pentru jucatori", a declarat Virgil Stanescu (foto), capitanul nationalei Romaniei. "Ca individualitati, irlandezii sunt favoriti, dar noi trebuie sa formam un tot, o adevarata echipa si, cred ca astfel, putem obtine un rezultat pozitiv in confruntarea cu ei", a comentat Stanescu sansele de iesire din aceasta grupa. Tehnicianul Liviu Calin a declarat ca in actuala campanie de calificare la CE din 2007 se va baza pe fiecare dintre elevii sai. "Toti jucatorii sunt importanti si ma bazez pe fiecare dintre ei. Ne-am propus sa castigam fiecare meci din grupa si trebuie sa fim constienti ca Romania nu are o sansa in plus doar pentru ca e Romania. Sunt realist si cred ca Irlanda este cea mai buna echipa din grupa, iar celelalte trei, adica Romania, Cipru si Elvetia au sanse egale la calificarea mai departe", a afirmat Liviu Calin. El a facut si referiri la faptul ca in lotul Romaniei se afla veteranul Marcel Tenter (37 de ani, de la U Mobitelco Cluj). "Faptul ca Tenter este in lot reprezinta un compliment pentru el ca mai poate juca la acest nivel la 37 de ani, dar pe de alta parte arata si faptul ca Romania are o problema serioasa cu jucatorii care trebuie sa vina din urma la echipa nationala. Cred ca experienta si energia lui Tenter vor ajuta echipa in aceasta campanie", a incheiat Liviu Calin. Urmatoarele meciuri din 2006 sunt programate pe 9 septembrie, in deplasare (Dublin), cu Irlanda, si pe 16 septembrie, din nou la Cluj, cu nationala Elvetiei. (RZS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.