De ieri, investitorii straini au acces la instrumentele derivate din piata monetara romaneasca si la titlurile emise de stat. Aceasta noutate nu s-a reflectat in piata valutara, printr-un val de intrari. "Cine trebuia sa intre in piata a intrat de mu
De ieri, investitorii straini au acces la instrumentele derivate din piata monetara romaneasca si la titlurile emise de stat. Aceasta noutate nu s-a reflectat in piata valutara, printr-un val de intrari. "Cine trebuia sa intre in piata a intrat de mult timp, crede un dealer bancar. Evolutia leului a fost influentata mai mult de intrarile de cash de la casele de schimb, avand in vedere ca ordinele de cumparare au fost numeroase, pe o piata care resimte inca perioada vacantelor, in ultima zi din august nivelul total al tranzactiilor coborand sub 500 milioane euro".
Cursul mediu al euro a coborat de la 3,5302 la 3,5252 lei, cotatiile fluctuand intr-un culoar foarte ingust, cuprins intre 3,5225 si 3,5295 lei. Dolarul a crescut insa de la 2,7469 la 2,7499 lei, la aceasta contribuind evolutia paritatii pe pietele internationale. In piata la termen de la Sibiu raportul euro/leu cu scadenta la sfarsitul lunii a scazut putin, de la 3,5540 la 3,55 lei, pretul de cotare pentru decembrie mentinandu-se la 3,58 lei.
Paritatea euro/dolar a fost stabila pe pietele internationale, dar in scadere fata de joi, 1,2795 - 1,2825 dolari, comparativ cu 1,2816 - 1,2880 dolari. Aprecierea dolarului a fost o consecinta a revizuirii pozitive a cresterii economice americane in trimestrul al doilea, ceea ce ar fi putut avea ca efect o crestere a numarului de noi locuri de munca in luna august. Moneda unica s-a mentinut si ieri in jurul pragului de 150 yeni, fluctuatiile fiind cuprinse intre 149,90 si 150,50 yeni, dupa ce joi a fost atins maximul istoric de 150,74 yeni.
Pe piata monetara, dobanzile la o zi au crescut usor la 8,6 la 9%, valori apropiate de cea a dobanzii de politica monetara a BNR, atunci cand sunt atrase depozite in lei cu scadenta la o luna. Pretul unciei de aur s-a mentinut pe piata londoneza in apropierea nivelului de 625 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.