Desi s-au apucat deja sa lucreze la un proiect propriu de Constitutie, liberalii sustin ca modificarea Legii fundamentale nu reprezinta o prioritate in acest moment. Liderii PNL considera ca, dupa ce Romania va deveni parte a Uniunii Europene, Consti
Desi s-au apucat deja sa lucreze la un proiect propriu de Constitutie, liberalii sustin ca modificarea Legii fundamentale nu reprezinta o prioritate in acest moment. Liderii PNL considera ca, dupa ce Romania va deveni parte a Uniunii Europene, Constitutia ar trebui schimbata in sensul instituirii republicii parlamentare ca forma de guvernamant. Potrivit presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, alegerea sefului statului de catre Legislativ ar trebui neaparat dublata de introducerea votului uninominal, astfel incat senatorii si deputatii sa aiba o mai mare reprezentativitate si putere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.