„Marea reforma“ in domeniul Sanatatii a sacrificat in realitate 1,8 milioane de pensionari peste 70 de ani
 Acestor varstnici, lipsiti lunar de sume importante de bani, - intre 30-50% din valoarea pensiei - nu li se va putea i

„Marea reforma“ in domeniul Sanatatii a sacrificat in realitate 1,8 milioane de pensionari peste 70 de ani
Acestor varstnici, lipsiti lunar de sume importante de bani, - intre 30-50% din valoarea pensiei - nu li se va putea imbunatati situatia niciodata
In aceasta perioada, presa a dezbatut preferential desecretizarea dosarelor, o problema morala a natiunii, neglijand, cu sau fara intentie, subiectul fierbinte, pe viata si pe moarte, al pensionarilor condamnati de o lege nedreapta, o mare inselatorie.

„Marea reforma“ in domeniul pensiilor este de fapt o lege profund nedreapta care a sacrificat aproape doua milioane de varstnici peste 70 de ani. Pentru acesti pensionari sacrificati, „salvarea“ lor pare a fi doar disparitia din aceasta lume. Asistam la una dintre cele mai mari minciuni sau mai bine zis una dintre cele mai mari inselaciuni din ultimul timp. Au cazut prada acestei stratageme batranii de peste 70 de ani, segmentul cel mai neajutorat dintre toti varstnicii.

Declaratia oficiala a ministrului muncii, Gheorghe Barbu, ca prin aplicarea Legii recalcularii pensiilor „au f ost sacrificati 1,8 milioane de pensionari“ facuta in aceasta vara, pe un post de televiziune, la o ora de maxima audienta, este din pacate reala, dar mai ales dureroasa si nu poate fi trecuta cu vederea. Cu toate declaratiile zgomotoase ulterioare, care anuntau tentative de imbunatatire a acestei dramatice situatii, cu toata naivitatea unor oameni politici care au afirmat ca legea e „un lucru bun“, pensiile reduse cu 30%, 40%, ba chiar 50% din valoarea lor nu vor mai fi marite NICIODAT~. S-a savarsit o actiune criminala impotriva acestor oameni si speranta lor, indreptata catre presa, a fost inselata, caci aceasta, focalizata spre subiectul desecretizarii dosarelor, important pentru starea morala a natiunii, a lasat nedezbatuta tema consecintelor grave a diminuarii pensiilor prin mult-trambitata reforma.

Li s-a promis acestor oameni o marire a punctului de pensie cu 5%. Ce inseamna aceasta promisiune? O batjocura pentru batranii carora li s-a redus pensia cu 30-40%, care nu mai primesc in fiecare luna 500-600.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.