Traditionalul eveniment teatral de la malul marii, Gala HOP, organizata de UNITER si Ministerul Culturii si Cultelor, cu sprijinul Primariei municipiului Mangalia, este singura manifestare de gen care ofera posibilitatea tinerilor absolventi ai insti
Traditionalul eveniment teatral de la malul marii, Gala HOP, organizata de UNITER si Ministerul Culturii si Cultelor, cu sprijinul Primariei municipiului Mangalia, este singura manifestare de gen care ofera posibilitatea tinerilor absolventi ai institutelor de invatamant superior de teatru din tara de a fi cunoscuti de directorii companiilor teatrale, criticii de teatru si artistii consacrati.
In prima zi a manifestarii, la Sectiunea Individual, pe scena Centrului Cultural au evoluat, in concurs, Leo-Nora Bacanu, Adrian Anghel, Irina Bodea Radu si George Constantinescu. La Sectiunea Grup, spectacolul "A saptea cafana", de Dumitru Crudu, Mihai Fusu si Nicoleta Esinencu, a fost interpretat de Roxana Albu, Monica Anastase, Ana Donosa, Liliana Farcas, Ilinca Harnut, Irina Ivan si Rozana Radu, urmat, tarziu in noapte, de reprezentatia cu piesa "Vor mai inflori florile in noroi?", dupa "Victimele datoriei", de Eugen Ionesco, prezentat de Laura Alexandra Badea, Simona Cuciurianu, Sorana Huidan, Dan Lupu, Katia Pascariu, Oana Radu, Rozana Radu, Mihaela Serban, Maria Casiana Suteu si Alexandru Unguru.
Sambata, la Sectiunea Individual vor evolua Alexandra Elena Ionita, Bogdan Ioan Saratean, Anis Doroftei si Catalin Babliuc, iar seara, la Sectiunea Grup, va putea fi vizionat spectacolul "Fuck You, Eu.Ro.Pa!", de Nicoleta Esinencu, cu Cristina Uja si Lidia Uja, precum si piesa "Mainilor tale", dupa Federico Garcia Llorca, avandu-i in rolurile principale pe Marin Grigore, Sorana Huidan, Mihaela Serban. Pe 3 septembrie, la Individual vor intra in concurs ceilalti tineri care au trecut de preselectiile pentru editia din acest an a evenimentului: Adina Suciu, Axel Moustache, Ionela Nedelea, Toni Tecuceanu si Silviana Visan, iar la Sectiunea Grup vor participa Irina Duta si Toma Cuzin, cu spectacolul "O statie", de :tefan Peca.
De asemenea, in afara concursului, va fi prezentat publicului spectacolul "TV Show", de Mihai Razus, produs de Art&Brand Show si Fundatia Parter&Teatrul Arca. In ultima seara de concurs, la Sectiunea Individual vor intra in competitia actoriceasca Cristina Ragosca, Marian Adochitei, Barbara Crisan, Ciprian Nicolae Almasan si Nicoleta Lefter, iar de la ora 19,30, invitatii speciali Ion Caramitru si Jonny Raducanu vor prezenta spectacolul "Dialoguri si fantezii in jazz". Gala HOP se va incheia cu festivitatea de decernare a premiilor, moment urmat de o masa rotunda al carei moderator va fi Cornel Todea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.