Sfarsit de vara in Bucuresti, strazi goale la sfarsit de saptamana, trafic de vacanta, viata culturala inca amortita. Beneficiind, din pacate, de o mediatizare nesemnificativa, in aceasta pasnica atmosfera s-a petrecut cu discretie la Bucuresti, timp
Sfarsit de vara in Bucuresti, strazi goale la sfarsit de saptamana, trafic de vacanta, viata culturala inca amortita. Beneficiind, din pacate, de o mediatizare nesemnificativa, in aceasta pasnica atmosfera s-a petrecut cu discretie la Bucuresti, timp de o saptamana, a cincea editie a Festivalului International "Johann Strauss".
Alaturi de muzica lui Johann Strauss, patronul festivalului, care a dominat de la primele acorduri ale uverturii operetei Liliacul si pana la valsul Dunarea albastra si, respectiv, a corespondentului sau roman, Iosif Ivanovici, autorul celebrei lucrari Valurile Dunarii, a putut fi ascultata o muzica foarte diversa, majoritatea apartinand contemporanilor, rivali sau prieteni ai lui Strauss, cel mai cunoscut dintre acestia fiind Carl Michael Ziehrer caruia i s-a rezervat si o seara aparte la Muzeul Palatului Cotroceni.
Asociatia romana a iubitorilor valsului "Johann Strauss", organizatoarea festivalului, exista de 15 ani si produce sistematic astfel de evenimente de mare succes, aflate la granita intre ceea ce place elitei, celor atrasi de muzica clasica rafinata si ceea ce place publicului larg, pentru care Concertul de Anul Nou de la Viena, transmis an de an la televizor, pe 1 ianuarie, la pranz, reprezinta un ritual ce nu poate fi ignorat.
In consecinta, desi cu o mediatizare redusa, Festivalul International "Johann Strauss" a avut sali pline.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.