Politistii de frontiera din Mehedinti au intervenit, joi dupa-amiaza, pentru salvarea echipajului unui yaht. Echipajul slovac al ambarcatiunii care naviga pe Dunare si care facea eforturi disperate pentru ca vasul sa nu se rastoarne, la cativa metri
Politistii de frontiera din Mehedinti au intervenit, joi dupa-amiaza, pentru salvarea echipajului unui yaht. Echipajul slovac al ambarcatiunii care naviga pe Dunare si care facea eforturi disperate pentru ca vasul sa nu se rastoarne, la cativa metri de malul romanesc al fluviului, in golful Eselnita, a fost observat la timp de oamenii legii. Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, incidentul a avut loc in urma cu 2 zile, cand politisti ai sectorului Orsova au observat o ambarcatiune inclinata, in pericol sa se rastoarne si al carei echipaj facea eforturi pentru a o redresa. Membrii echipajului pierdusera controlul yahtului din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile - vant, valuri puternice si ploaie -, iar ambarcatiunea fusese impinsa la aproximativ trei metri de malul romanesc, unde s-a impotmolit in plasele pescarilor si in mal. Politistii de frontiera au intervenit pe apa cu doua echipaje: o salupa care i-a preluat pe cei trei cetateni slovaci ce se aflau la bordul yahtului si o nava cu ajutorul careia au reusit, dupa aproape sase ore de eforturi, sa repuna ambarcatiunea pe apa in conditii de plutire normale.
Cei trei cetateni slovaci sunt in concediu, in croaziera pe Dunare, si intentioneaza sa ajunga in Delta si la Marea Neagra. In ciuda incidentului, turistii straini si-au continuat croaziera ieri dimineata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.