La 18 ani a inceput sa mixeze in discotecile din Paris, apoi a descoperit muzica soul si jazz. Impreuna cu Alain a fondat casa de discuri Yellow. Pe numele sau adevarat Cristophe Le Friant, Bob Sinclair este unul dintre cei mai renum

La 18 ani a inceput sa mixeze in discotecile din Paris, apoi a descoperit muzica soul si jazz.
Impreuna cu Alain a fondat casa de discuri Yellow.

Pe numele sau adevarat Cristophe Le Friant, Bob Sinclair este unul dintre cei mai renumiti DJ din Europa. De mai bine de 10 ani a fost in centrul atentiei, atat in discoteci din lumea intreaga, cat si ca autor al unor discuri vandute forte bine. Are la activ albumele: Paradise (1998), Champselysees( 2000), III (2003), Western Dream (2006). Acest ultim disc este promovat la aceasta ora printr-un urias turneu mondial care a inceput in luna septembrie (in Statele Unite si Canada) si va continua pana la sfarsitul anului in Europa, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, ultima lui aparitie urmand a avea loc in clubul Trilogy din Dubai.
MAGNIFICUL. In anii a€™70, a facut furori in filmul regizorului Philippe de Broca, Magnificul, cu Jean-Paul Belmondo in rolul principal. Personajul interpretat de marele actor francez se numea Bob Sinclair, de aici si-a gasit Le Friant numele de scena. De-a lungul anilor, Dj-ul francez a colaborat cu muzicieni renumiti ce activeaza in diverse zone muzicale precum Thomas Bangalter ( Daft Punk), Roy Duncan, James ""D"" Train Williams etc. In 2004, cand si-a sarbatorit 10 ani de cariera, Bob Sinclar a publicat un dublu Best Of, intitulat ""Enjoy"", cu un DVD cu videoclipurile sale si un documentar cu imagini din cluburi si prestatia lui din cadrul festivalului Solidays. In 2005 a aparut compilatia ""In The House"" cu participarea lui Martin Solveig si a lui Cerrone, legenda francofona a muzicii disco. In luna august a acestui an, Bob Sinclair a aparut in 4 show-uri de la Paris, in deschiderea spectacolelor sustinute de Madonna.

Western Dream - CD-ul house al anului 2006

La sfarsitul anilor a€™90, cand Sinclair a debutat la Paris, in jurul lui a fost un adevarat mister. Se spunea ca ar fi mafiot, fotomodel sau chiar star porno. Bob Sinclair demonstreaza ca stapaneste la fel de bine muzica house, dance si nu numai. ""Love Generation"", cu o combinatie intre o voce reggae si o chitara folk, a fost cel mai mare hit al anului trecut si este prezent pe noul album al Dj-ului francez. Discul contine
11 piese, printre cele mai reusite fiind: ""Tennessee"", un incredibil melanj intre country si dance, ""Everybody Movina€™"", care ne aduce aminte de David Bowie al anilor a€™70 si, bineinteles, ""World Hold On"", cel mai mare succes Sinclair din acest an. Aceasta piesa poate fi ascultata de oricine acceseaza linkul ""muzica"" de pe site-ul ziarului nostru de duminica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.