Filmul regizat de Catalin Mitulescu va fi proiectat in avanpremiera, pe 7 septembrie, la Cinema Studio din Bucuresti, intr-un eveniment organizat de Institutul Cultural Roman (ICR), inaintea lansarii oficiale, programata la Bucuresti pe 15 septembrie
Filmul regizat de Catalin Mitulescu va fi proiectat in avanpremiera, pe 7 septembrie, la Cinema Studio din Bucuresti, intr-un eveniment organizat de Institutul Cultural Roman (ICR), inaintea lansarii oficiale, programata la Bucuresti pe 15 septembrie.
"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", lungmetrajul de debut al regizorului Catalin Mitulescu (castigatorul unui Palme d'Or pentru scurtmetraj in 2004), spune, cu emotie si uneori cu umor, povestea a doi frati dintr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimele zile ale comunismului.
"Sunt aproape 17 ani de la moartea lui Ceausescu, dar inca purtam in noi amintirea si mostenirea acelei perioade. Tratand evenimentele care se petrec prin fata ochilor unei fete de 17 ani si ai fratelui sau de 7 ani, <> reflecta un amestec de tristete si bucurie, de realitate si vis pe care le asociez acelei epoci. Acest film este o tragi-comedie cu nuante de absurd si sublim. El incearca sa transmita emotia acelor vremuri si sa redea spectatorilor din intreaga lume o imagine a ceea ce poarta cu ei miile de emigranti tineri romani, in incercarea lor de a-si gasi un rost departe de tara", spune Catalin Mitulescu, citat de Mediafax.
Pentru rolul Evei, o eleva de liceu din Bucurestiul anului 1989, actritei Dorotheea Petre i-a fost decernat premiul de interpretare feminina la Festivalul de Film de la Cannes, editia 2006, sectiunea "Un certain regard".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.