pe Traian Basescu sa incerce o evadare din tema deja ajunsa la saturatie a dosarelor Securitatii. La Costinesti, seful statului nu a spus nimic nou despre acuzatiile la care el insusi este supus, dar s-a intors, inca o data la cetatean, vorbind desp
pe Traian Basescu sa incerce o evadare din tema deja ajunsa la saturatie a dosarelor Securitatii. La Costinesti, seful statului nu a spus nimic nou despre acuzatiile la care el insusi este supus, dar s-a intors, inca o data la cetatean, vorbind despre reforma administrativa lasata, iata, de izbeliste, in ciuda declaratiilor electorale ale echipei de la guvern. Aproape de jumatatea mandatului, bilantul in domenii fundamentale pentru cetatean este slab. Vizitele prezidentiale printre gunoaiele din curtea spitalelor nu a alungat nici sobolanii, nici nu a imbunatatit asistenta medicala. In ciuda tuturor criticilor, invatamantul este decuplat de nevoile societatii, iar agricultura a ramas cel mai mare muzeu vivant din lume in care se prezinta tehnologia de lucru a pamantului din secolele XVIII si XIX. Marele proiect al modernizarii Romaniei s-a risipit in iuresul guvernarii prin crize, autoritatile fiind fericite sa scape de treaba cu gandul ca vor pune totul in carca UE, dupa integrare. Competitia PNL-PD a blocat elanul reformelor portocalii, Executivul gasindu-se in situatia de a administra, ca un guvern interimar, doar ceea ce s-a facut in lunile de miere de la inceputul exercitarii mandatului. Intr-o situatie de remiza in confruntarea celor doua Palate, Traian Basescu a gasit momentul pentru a relansa una dintre temele lui favorite, restructurarea sistemului de putere prin modificarea Constitutiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.