Kjell Espmark, membru al Academiei Regale Suedeze si al Comitetului Nobel pentru Literatura, si-a lansat in aceasta saptamana, la Libraria Carturesti, romanul ""Calatoria lui Voltaire"", aparut la Editura Fundatiei Culturale Romane, informeaza Mediaf
Kjell Espmark, membru al Academiei Regale Suedeze si al Comitetului Nobel pentru Literatura, si-a lansat in aceasta saptamana, la Libraria Carturesti, romanul ""Calatoria lui Voltaire"", aparut la Editura Fundatiei Culturale Romane, informeaza Mediafax.
Romanul ""Calatoria lui Voltaire"" a fost publicat in 2000 in Suedia, iar in 2003 in Franta, la Editura Actes Sud. Autorul s-a declarat ""socat"" de interesul mare pentru cartea sa. ""Sunt foarte bucuros sa fiu aici si socat sa vad atata interes pentru o carte a unui scriitor suedez"", a spus Kjell Espmark. In 143 de pagini, romanul sau il prezinta pe Voltaire in zilele noastre, intr-o calatorie similara cu cea a personajului Candide. ""In romanul lui Kjell Espmark, Voltaire, resuscitat, strabate lumea intr-o misiune de pace, refacand intr-un fel itinerariul lui Candide, personajul central din romanul sau cu acelasi nume. Experientele prin care trece il golesc de optimism, ii rastoarna iluziile, ii produc angoase si traume: barbaria societatii moderne prezenta oriunde pe glob (...) il cutremura pe ganditor, iar suferinta il face din nou simtitor"", a spus Angela Martin, traducatoarea volumului.
""Calatoria lui Voltaire"" face parte din seria ""Timpul uitarii"", care mai cuprinde sapte romane: ""Uitarea"" (1987), ""Neintelegerea"" (1991), ""Dispretul"" (1991), ""Loialitatea"" (1993), ""Ura"" (1995), ""Revansa"" (1996) si ""Bucuria"" (1997). Primul - ""Uitarea"" - a fost tradus in Romania de Editura Institutului Cultural Roman (ICR).
Kjell Espmark, un scriitor
interesant si incitant a fost intre 1998 si 2005 a fost presedintele Comitetului Nobel pentru Literatura.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.