Stilul inovator si maiestria designerului au facut din numele Alexander McQueen una dintre cele mai bine cotate case de moda la ora actuala din lume. Nascut la Londra, in 1970, Alexander McQueen s-a impus foarte repede pe scena modei internatio
Stilul inovator si maiestria designerului au facut din numele Alexander McQueen una dintre cele mai bine cotate case de moda la ora actuala din lume.


Nascut la Londra, in 1970, Alexander McQueen s-a impus foarte repede pe scena modei internationale. Dupa terminarea studiilor de design la colegiul Central St. Martins din Londra, McQueen a lucrat pe rand la Anderson&Sheppard, Romeo Gigli si Koji Tatsuno, iar apoi a introdus pe piata propria marca, captand atentia presei de specialitate. In 1996 a fost desemnat cel mai bun designer britanic al anului, fiind ulterior numit director de creatie al Casei Givenchy. In acelasi an, McQueen a introdus pantalonii cu talie extrem de joasa, care au creat valva. McQueen a argumentat prin faptul ca hainele pe care le creeaza sunt menite sa aduca incredere.
CUMPARAT DE GUCCI. In 1997 a semnat patru colectii Givenchy si doua sub propria marca. Si-a castigat rapid renumele de ""baiatul rau"" al modei, atagandu-si astfel clienti precum David Bowie sau Keith Flint de la Prodigy. Dupa ruptura de Givenchy si de grupul LVMH, managementul de la Gucci a simtit extraordinarul potential al lui Alexander McQueen, iar compania lui a fost achizitionata in proportie de 51% de Gucci Group.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.