Grupul francez Alcatel a incheiat un acord preliminar in valoare de 320 mil. dolari, pentru achizitia diviziei de telefoane mobile 3G a companiei Nortel. Astfel, producatorul francez de echipamente de comunicatii Alcatel va deveni al treilea mare fur
Grupul francez Alcatel a incheiat un acord preliminar in valoare de 320 mil. dolari, pentru achizitia diviziei de telefoane mobile 3G a companiei Nortel. Astfel, producatorul francez de echipamente de comunicatii Alcatel va deveni al treilea mare furnizor de retele 3G din lume, cu o cota de piata de circa 12%-14%, dupa Ericsson si Nokia-Siemens, apreciaza analistii. Desi analistii apreciaza acordul ca fiind de bun augur, au avertizat asupra dificultatilor posibile odata cu integrarea mai multor tehnologii diferite. "Cred ca au obtinut un pret rezonabil. Dar urmeaza sa fie unificate trei platforme diferite, iar acest proces va constitui o provocare", a declarat Richard Windsor, analist la firma Nomura din Londra.
Alcatel, care analizeaza metoda ideala de a combina activitatile proprii desfasurate in sectorul telefoniei mobile cu cele ale companiei Lucent, a anuntat totodata ca a semnat un memorandum fara caracter obligatoriu pentru achizitia retelei de radio UMTS a companiei Nortel si a activelor asociate acesteia. Grupul francez se asteapta ca o mare parte a angajatilor diviziei Nortel de telefoane mobile 3G sa fie transferati la Alcatel.
Alcatel va obtine, prin incheierea acestei achizitii estimate pentru trimestrul patru al anului, 14 clienti noi, intre care se numara operatori precum Vodafone si Orange din mai multe tari europene, transmite Reuters, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.