Procurorii anticoruptie au dispus retinerea, in noaptea de joi spre vineri, pentru 24 de ore, a prefectului judetului Iasi, Vasile Radu Prisacaru, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la luare de mita, anunta un comunicat
Procurorii anticoruptie au dispus retinerea, in noaptea de joi spre vineri, pentru 24 de ore, a prefectului judetului Iasi, Vasile Radu Prisacaru, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la luare de mita, anunta un comunicat remis presei vineri de DNA.
Ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu l-a demis din functia de prefect.Alaturi de Prisacaru au mai fost retinuti directorul Agentiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Leonard Ionita, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, precum si omul de afaceri Cristian Maftei si avocatul Toni Cristian Baltag pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare si dare de mita. Joi, dupa-amiaza, prefectul si cei trei au fost efectiv ridicati de procurorii DNA si dusi imediat la Bucuresti, pentru audieri. DNA nu a dat detalii, dar, prefectul a fost ridicat din birou chiar cand primea actele de proprietate pe o suprafata de 2 ha de teren, mita.
A fost acuzat de trafic de influenta si luare de mita pe o suprafata de aproximativ 20 ha, teren, iar inca un hectar de teren urma sa ajunga la ceilalti trei implicati in "afacere".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.