Studentii vor avea un "DNA" al lor, care sa se ocupe de combaterea neregulilor din invatamantul universitar, a anuntat ieri presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Florentin Gust. Acesta a afirmat ca Uniunea va infiinta propr
Studentii vor avea un "DNA" al lor, care sa se ocupe de combaterea neregulilor din invatamantul universitar, a anuntat ieri presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Florentin Gust. Acesta a afirmat ca Uniunea va infiinta propria Directie Nationala Anticoruptie (DNA) intrucat "exista nereguli in toate universitatile din Romania". Potrivit lui Gust, cel mai frecvent mod prin care sunt intimidati studentii este acela prin care profesorul acorda unu sau doua puncte in plus la un examen cu conditia ca studentul sa cumpere din cartile sale. Reprezentantul studentilor a precizat ca in cadrul noului proiect UNSR va colabora cu Politia si Parchetul si va organiza flagrante.
Conform declaratiilor presedintelui UNSR, dupa inceperea perioadei de cazari in caminele studentesti, organismul nou-creat va intocmi o "lista a spagilor" iar cazurile vor fi mediatizate. Sediul central al "DNA"-ului studentesc va functiona in Complexul Regie, in caminele P 13 si P 14 iar sesizarile vor putea fi trimise si prin e-mail.
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a spus ca institutia pe care o conduce va sustine initiativa UNSR. Presedintele Consiliului National al Rectorilor, Ecaterina Andronescu, a considerat ca proiectul UNSR vine in sprijinul consolidarii prestigiului si imaginii publice a fiecarei universitati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.