Turcia a fost lovita de un val de deflagratii ce au facut trei morti si numerosi raniti, dintre care zece de nationalitate britanica. Tinta celor cinci deflagratii este chiar turismul turcesc, aflat in plin sezon. Peste 20 de persoane au fost ra
Turcia a fost lovita de un val de deflagratii ce au facut
trei morti si numerosi raniti,
dintre care zece de nationalitate britanica.

Tinta celor cinci deflagratii este chiar turismul turcesc, aflat in plin sezon. Peste 20 de persoane au fost ranite in explozia a trei bombe la Marmaris, o statiune situata pe litoralul Marii Mediterane, iar alte sase persoane au fost ranite la Istanbul, intr-o a patra deflagratie. Bombele din statiunea Marmaris au explodat in jurul orei locale 0:15, in timp ce incidentul de la Istanbul a avut loc la ora locala 21:30. La mai putin de 24 de ore dupa cele patru explozii, o a cincea s-a produs in Antalya, in sudul Turciei. Trei persoane au murit iar autoritatile au indicat un bilant de zeci de raniti, majoritatea cetateni israelieni.
LA MARMARIS. Zece britanici si 11 turci au fost raniti cand microbuzul in care se aflau a sarit in aer pe una dintre strazile principale din Marmaris. Alte cinci persoane au fost ranite de doua bombe amplasate in pubele, ale caror explozii s-au produs intr-un interval de 15 minute. Potrivit unui oficial din cadrul politiei, citat de AFP, 21 de persoane au fost ranite la Marmaris, inclusiv 16 persoane aflate intr-un microbuz. ""Au fost trei bombe. Doua dintre acestea nu erau periculoase"", a precizat el, adaugand ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi implicat in comiterea atacurilor. ""Confirm ca au existat trei explozii la Marmaris, insa cetatenii britanici au fost victimele primei deflagratii"", a afirmat o purtatoare de cuvant a Ambasadei britanice de la Ankara. Patru britanici sunt in stare grava si, dintre ei, doi au fost deja operati. Turistii au iesit cu sutele, panicati, pe strazi, iar oficialii au intarit masurile de securitate si au instituit puncte de control la intrarea in oras.
LA ISTANBUL. Seful politiei din Istanbul, Celalettin Cerrah, a declarat ca sase persoane au fost ranite dupa ce un dispozitiv a explodat in apropierea unei scoli din districtul Bagcilar, situat in Istanbul. ""Au lasat un pachet pe strada, langa un gard. Acesta a explodat in jurul orei locale 21:30, provocand ranirea a sase persoane"", a precizat Cerrah pentru agentia Anatolia. Desi atentatele nu au fost revendicate, acestea seamana izbitor cu alte serii de atacuri organizate anii trecuti de o grupare kurda armata, Soimii Libertatii din Kurdistan (TAK), derivata din PKK. Aceasta grupare are ca scop declarat distrugerea turismului turc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.