Procesul de predare a arhivelor fostei Securitati care erau la armata va dura mai mult decat cel al transmiterii dosarelor de la Serviciul Roman de Informatii (SRI), a afirmat ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, la lucrarile Scolii de vara ale PNL d
Procesul de predare a arhivelor fostei Securitati care erau la armata va dura mai mult decat cel al transmiterii dosarelor de la Serviciul Roman de Informatii (SRI), a afirmat ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, la lucrarile Scolii de vara ale PNL de la Mamaia.
Conform acestuia, motivul tine de faptul ca acestea nu sunt la fel de bine organizate ca si arhivele militare. "Am inceput si predarea acestor arhive ale fostei Securitati, care erau ale armatei. Va dura mai mult decat predarea celor de la SRI. Daca arhiva noastra era foarte bine pusa la punct, asa cum cereau regulamentele militare, cea de la securitate era pur si simplu pusa in saci si nu am vrut sa facem o predare fara sa arhivam electronic dosarele", a spus Teodor Atanasiu.
In plus, ministrul liberal a spus ca arhivele MAp sunt de dimensiunea "unui tren cu multe vagoane", astfel ca ele nu vor putea fi analizate in doar cateva luni de Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii.
Teodor Atanasiu a mai spus ca MAp a predat aproximativ 60% din dosarele aflate in arhivele sale.
MAp are de predat catre CNSAS dosare din arhivele militare, din cele ale fostei securitati si dosare ale PCR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.