Incepand cu 15 septembrie, tarifele pentru supraveghere, securitate si control care se aplica navelor de pasageri ce acosteaza in portul Constanta vor fi reduse cu 20 la suta, informeaza Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT)
Incepand cu 15 septembrie, tarifele pentru supraveghere, securitate si control care se aplica navelor de pasageri ce acosteaza in portul Constanta vor fi reduse cu 20 la suta, informeaza Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), citat de Rompres. Masura este menita sa sporeasca atractivitatea portului pentru navele de pasageri. Tarifele diferentiate intre navele maritime de pasageri (cinci euro/pasager) si navele fluviale de pasageri (2,5 euro/pasager), practicate in prezent, se afla sub nivelul de tarifare din cadrul porturilor Marii Negre, conform cercetarii efectuate de departamentele de specialitate din cadrul CN APM SA Constanta. Noul terminal de pasageri din portul Constanta beneficiaza de facilitati similare cu cele existente in prezent la nivel international si dispune de spatii ce pot servi agentilor de turism interesati de buna desfasurare a activitatii. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in primul semestru al anului in curs, numarul pasagerilor in portul Constanta a crescut cu aproximativ 20 la suta. Astfel se confirma interesul turistilor straini pentru escala in portul Constanta si implicit pentru a vizita litoralul romanesc. Daca in anul 2002 portul Constanta era vizitat de 438 de pasageri, la nivelul perioadei ianuarie-august 2006, numarul pasagerilor care au facut escala in portul Constanta se ridica la peste 12.000 de pasageri. Nave mari de pasageri, precum nava ,,Rotterdam", avand 1.300 de pasageri la bord, sau nava ,,Nautica", cu 670 pasageri la bord, au ajuns in ultima perioada in portul Constanta. Totodata, pana in prezent, agentii mari de croaziera si-au aratat interesul pentru portul Constanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.