Saptamana aceasta, reprezentanti ai guvernului suedez si-au exprimat ingrijorarea cu privire la conducta de gaz ce urmeaza sa fie construita de catre Rusia si Germania pe sub Marea Baltica. Prim-ministrul suedez Goran Persson a explicat ingrijorarea
Saptamana aceasta, reprezentanti ai guvernului suedez si-au exprimat ingrijorarea cu privire la conducta de gaz ce urmeaza sa fie construita de catre Rusia si Germania pe sub Marea Baltica. Prim-ministrul suedez Goran Persson a explicat ingrijorarea guvernului sau prin aceea ca reziduuri de pe fundul marii si chiar mine plantate acolo ar putea fi puse in pericol de constructia conductei. Prin inceperea lucrarilor, mai multe sedimente de la fundul marii, printre care se pot afla mine si otravuri, si care sunt depuse acolo de zeci de ani, ar putea fi scoase la suprafata si deveni astfel periculoase. Persson a declarat ca se teme de un eventual accident de mediu de proportii, care sa se adauge la riscurile mari deja prezente in Marea Baltica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.