„Dorel Marin“ a fost luat cu „mascatii“ din Costinesti. SRI-ul a oferit informatiile, iar politia l-a ridicat dintr-un obiectiv turistic inchiriat de un interlop de la un ofiter al Garzii Financiare.

Coincidenta

„Dorel Marin“ a fost luat cu „mascatii“ din Costinesti. SRI-ul a oferit informatiile, iar politia l-a ridicat dintr-un obiectiv turistic inchiriat de un interlop de la un ofiter al Garzii Financiare.

Coincidenta sau nu, liderul clanului Camataru, Nutu, a fost retinut, tot cu „mascatii“, in vara lui 2004, tot pe litoral, intr-un hotel. Nutu Camataru era cazat la Hotel Oxford si avea in permanenta o comunicare cu membrii clanului „Vasea“, in scandalul de la Hotelul „Flora“, apartinand primarului Constantei, Radu Mazare, si presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu.

Dorel Marin, zis „Mana Scurta“, suspectul care a tras cu armament militar la mijlocul saptamanii trecute, amenintand un apropiat al Clanului „Camataru“, a fost retinut sambata intr-un hotel de pe litoral, apartinand unui angajat al Garzii Financiare. Agresorul a fost ascuns in statiunea Costinesti de catre proprietarul Hotelului Histria, din Mamaia, George Vergiliu Bosanceanu, unul dintre capii lumii interlope constant ene, anchetat in mai multe dosare penale pentru proxenetism, evaziune fiscala si spalare de bani. Dorel Marin, concubina acestuia, Aurelia Toma (in varsta de 17 ani), si George Bosanceanu au fost retinuti de politisti si adusi la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Cei trei sunt acuzati de tentativa de omor, uz ilegal de armament si munitie militare, distrugere, respectiv favorizarea infractorului. Surse judiciare au precizat ca si alte persoane urmeaza sa fie cercetate pentru implicarea in acest scandal.

La mijlocul saptamanii trecute, intre doi apropiati ai temutului clan condus de fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti drept Sile si Nutu Camataru, a avut loc o reglare de conturi, in care unul dintre protagonisti a folosit o arma de vanatoare Uzi, calibrul 9 mm. Conflictul s-a consumat in sectorul 5, in parcarea unei spalatorii auto, situate la intersectia dintre Calea Ferentari si Soseaua Salaj, si s-a soldat cu avarierea a trei autoturisme. Dorel Marin, in varsta de 41 de ani, zis „Mana Scurta“ - un spargator de locuinte din Capitala -, a decis sa se razbune pe Ion Lungu, zis „Ionel“, si pe Gheorghe Cristian, zis „Masca“, pentru o teapa pe care acestia din urma i-ar fi dat-o la inceputul acestui an in Franta. Surse din anturajul protagonistilor acestui conflict, dar si din randul anchetatorilor, au confirmat faptul ca, inainte de a trece la fapte, „Mana Scurta“ i-a cerut voie lui Nutu Camataru, aflat in detentie. Dupa ce a primit acordul boss-ului, Dorel Marin a pornit in cautarea rivalilor sai „Ionel“ si „Masca“, tinta sa fiind sa-si recupereze banii. „Ionel“ si „Masca“ sunt doi apropiati ai clanului „Camatarilor“, fiind cercetati, alaturi de Sile Camataru, in mai multe dosare privind talharirea unui om de afaceri israelian si sechestrarea unei directoare a unei fabrici de dulciuri din Bucuresti.

Rafuiala
Desi a primit acordul lui Nutu Camataru undeva in primavara acestui an, „Mana Scurta“ nu a reusit sa dea de urma celor doi rivali ai sai decat la mijlocul saptamanii trecute. Primul care i-a cazut „in mana“ a fost Ion Lungu, pe care l-a localizat in parcarea spalatoriei auto din cartierul Ferentari. Victima se afla in autoturismul propriu, un Opel Omega cu numere de inmatriculare italienesti, cand Dorel Marin l-a acostat, cerandu-i sa coboare din masina. A urmat, potrivit surselor citate, un schimb dur de replici, „Mana Scurta“ cerandu-i lui „Ionel“ sa-i dea banii si sa i-l aduca pe „Masca“. In urma refuzului, „Mana Scurta“ a pus mana pe un pistol semiautomat cu teava scurta, executand foc spre masina lui „Ionel“. Anchetatorii au cules de la fata locului nu mai putin de 7 tuburi cartuse trase, avand calibrul 9 mm, si care au lovit atat Opelul Omega, cat si alte doua autoturisme parcate in apropiere. Dupa rafala trasa, agresorul i-a cerut victimei sa se aseze in genunchi, dupa care i-a pus teava armei la frunte, somandu-l din nou sa il cheme pe „Masca“. Zgomotul produs de focurile de arma au alarmat mai multi trecatori, motiv pentru care „Mana Scurta“ a parasit zona, nu inainte insa de a-l asigura pe „Ionel“ ca lucrurile nu se opresc aici.

Fuga
Surse informate au precizat ca rivalitatea dintre protagonistii conflictului de la spalatorie este o „noutate“. Atat victima, cat si agresorul, precum si persoana cunoscuta sub porecla „Masca“ se stiu bine. Ei au facut parte dintr-o aripa a clanului Camataru si au comis mai multe fapte penale impreuna. Chiar si anchetatorii care instrumenteaza dosarul sunt de parere ca „Mana Scurta“ nu a avut intentia sa-l ucida pe „Ionel“, ci doar a vrut sa-i dea un avertisment.
Chiar si asa, la scurt timp dupa consumarea incidentului, Ion Lungu s-a prezentat la sectia 18 Politie, unde a facut reclamatie. Cazul a fost preluat de ofiterii judiciaristi din cadrul Politiei Capitalei si de cei de la Serviciul Arme, care au inceput urmarirea penala impotriva lui Dorel Marin pentru tentativa de omor, distrugere si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pe mai multe canale, la o zi de la comiterea faptei, se pare ca „Mana Scurta“ ar fi anuntat ca intentioneaza sa se predea. Alti apropiati spuneau ca, din contra, suspectul cauta sa se ascunda atat de bine, incat sa nu poata fi gasit, urmand ca, dupa ce se mai linistesc apele, sa le mai faca o vizita lui „Ionel“ si lui „Masca“.

'Miron>> din cartierul Palace
Desi, la prima vedere, conflictul nu pare decat o banala reglare de conturi intre membrii unei bande interlope dezmembrate, cazul este mult mai complex. Acest lucru este dovedit de implicarea in dosar a ofiterilor Serviciului de Informatii si a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. Acestia le-au oferit anchetatorilor destule informatii care au condus, in cele din urma, la localizarea si retinerea lui Dorel Marin. „Mana Scurta“ se ascundea intr-un hotel din statiunea Costinesti, fiind ajutat de catre un cunoscut lider al lumii interlope constantean George Vergil Bosanceanu. Surse judiciare ne-au declarat ca Dorel Marin a fost localizat pe terasa restaurantului „La Francezu'“, al carei proprietar este un angajat al Garzii Financiare, poreclit „Gusti“. Terasa are si o constructie cu cateva spatii de cazare si, anul trecut, a fost inchiriata unui alt membru al lumii interlope, aflat in stransa legatura cu clanul Camatarilor, pe nume „Miron“, domiciliat in cartierul Palace din Constanta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.