Administratorii blocurilor din Capitala isi ingroasa buzunarele si le subtiaza pe cele ale proprietarilor majorand cu cateva procente cotele penalizarilor la intretinere. Desi sunt furati de ani buni in acest fel, bucurestenii nu reusesc sa-si recup
Administratorii blocurilor din Capitala isi ingroasa buzunarele si le subtiaza pe cele ale proprietarilor majorand cu cateva procente cotele penalizarilor la intretinere. Desi sunt furati de ani buni in acest fel, bucurestenii nu reusesc sa-si recupereze banii nici cu dreptatea in mana.

Primariile din cele sase sectoare ale Capitalei primesc mii de plangeri anual din partea locatarilor care reclama incarcarea sumelor la intretinere, insa comisiile de specialitate din cadrul institutiilor administratiei publice locale nu fac fata solicitarilor cetatenilor. Desi sunt obligati sa respecte deciziile adunarii generale cand vine vorba de penalizarile aplicate restantierilor, administratorii de la bloc indexeaza dupa bunul plac cotele. Pentru ca verificarile primariilor raman, cel mai des, fara rezultat, pagubitii aleg sa se adreseze instantelor de judecata. Este si cazul lui Nicolae N. din Bucuresti care, desi a reusit sa probeze, cu ajutorul a patru rapoarte de expertiza contabila judiciara, faptul ca Vasile Lupu, Rasvan Ene, Paula Tartasnae si Aurelia Stoian, in calitate de administratori, presedinti si membri ai comisiei de cenzori in cadrul asociatie i de proprietari au incalcat legea cand i-au incarcat abuziv cotele de intretinere in perioada noiembrie 2004-iunie 2005, Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 s-a facut ca ploua si i-a facut scapati pe cei in cauza. Calvarul proprietarului a inceput la sfarsitul anului 2004 cand a sesizat ca administratia blocului a i-a cerut mai multi bani pentru intretinere si ca a calculat eronat procentul total al partilor comune la caldura ale imobilului care i-au adus un prejudiciu de 650.000 lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.