Investitorii chinezi isi mentin interesul pentru a participa la modernizarea centurii rutiere a Bucurestiului, la constructia unui nou pod peste Dunare la Braila si la dezvoltarea operatorului de telefonie POSTelecom, a declarat, ieri, vicepremierul
Investitorii chinezi isi mentin interesul pentru a participa la modernizarea centurii rutiere a Bucurestiului, la constructia unui nou pod peste Dunare la Braila si la dezvoltarea operatorului de telefonie POSTelecom, a declarat, ieri, vicepremierul Bogdan Pascu (foto), dupa o intalnire cu o delegatie a oamenilor de afaceri din China. El a adaugat ca statul roman vrea sa puna in practica aceste proiecte.
FINANTARE. Companiile din China vor sa se implice cu peste 500 de milioane de dolari in construirea noului pod peste Dunare si refacerea centurii Capitalei. Cele doua proiecte sunt amanate de mai multi ani de autoritati, pe motiv ca legea achizitiilor publice ar intarzia lucrarile sau din lipsa de fonduri. In ceea ce priveste POSTelecom, Posta Romana a semnat, in august 2003, un memorandum cu firmele China Unicom si Zhongxing Telecommunication Equipment (ZTE) Corporation privind vanzarea a 29% din actiunile companiei. In aprilie 2006 au inceput negocierile pentru vanzarea pachetului majoritar al POSTelecom catre ZTE Corporation si un alt investitor. Pascu a precizat ca e nevoie de o mai buna cunoastere intre companiile romane si chineze si o extindere a investitiilor reciproce.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.