dar mancau curat" si "beau toti dintr-un singur pahar, care facea rotocolul mesei." Mai aflam si ca mari "maestri ai tigaii" erau bucatarii tigani, care-i intreceau la sosuri, iahnii si rantasuri chiar si pe specialistii francezi adusi de unii domni
dar mancau curat" si "beau toti dintr-un singur pahar, care facea rotocolul mesei." Mai aflam si ca mari "maestri ai tigaii" erau bucatarii tigani, care-i intreceau la sosuri, iahnii si rantasuri chiar si pe specialistii francezi adusi de unii domni fanarioti la curtea lor. Se mancau in Bucuresti, stridii, merele de Moldova, cascavalurile si caimacurile de Valahia, cega si morunul de Dunare, icrele negre de Odriu (Adrianopole), mierea de Vlaho-Bogdania, posmagii (pesmetii) de Brasov. Se manca mult peste - mai mult in post - si gatit in toate felurile, rece, cald, marinat. si se mai manca cu placere si carnea de oaie, pe care o agreau si "prostimea, si negustorimea si boierimea". "si dupa ce beau si mancau bine, boierii cei tineri se puneau pe petreceri, cu o rafinare intr-adevar orientala, cu toate desfatarile simturilor." Pentru a recrea oarecum acele vremuri, va propun o combinatie intre orez si carnea de oaie. Dar pentru ca nu toata lumea agreeaza carnea de oaie, o putem inlocui cu cea de vita.

Pilaf... 2006
Pentru 4 portii


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.