Posta Romana ar putea percepe, din 2007, un comision mai mic pentru plata pensiilor decat cel prevazut in prezent de lege, de 1,3%, datorita scaderii costurilor unor servicii utilizate de institutie, a declarat, recent, pentru NewsIn, presedintele in
Posta Romana ar putea percepe, din 2007, un comision mai mic pentru plata pensiilor decat cel prevazut in prezent de lege, de 1,3%, datorita scaderii costurilor unor servicii utilizate de institutie, a declarat, recent, pentru NewsIn, presedintele institutiei, Dan Toader.
Presedintele CNPR a aratat ca 0,2% din cuantumul comisionului acopera cheltuielile pentru ridicarea de numerar din conturile Postei deschise la banci. Suma ridicata lunar de institutie de la ghiseul bancilor este de 500 de milioane de euro. Valoarea comisionului perceput de Posta Romana pentru distribuirea pensiilor trebuie sa acopere totodata si distributia prin factorii postali. Toader a explicat ca distribuirea in mediul rural este nerentabila, din cauza accesului accesului dificil al factorilor postali la beneficiari si a valorii mici a pensiilor. Seful Postei a adaugat ca institutia distribuie lunar pensii si ajutoare sociale pentru aproximativ opt milioane de persoane care primesc bani din bugetul asigurarilor sociale de stat. In ceea ce priveste pensiile, Toader a apreciat ca peste 90% din valoarea lor este distribuita de Posta Romana.
In prezent, comisionul perceput de Posta pentru plata pensiilor este de 1,35% din valoarea pensiei, suma suportata de la bugetul asigurarilor sociale. Potrivit unui proiect de ordonanta elaborat de Ministerul Muncii, comisionul pentru distribuirea pensiei la domiciliu prin posta va fi, de la 1 ianuarie, de cel mult 1,3% din valoarea sumei virate, iar cel pentru plata prin banci de 0,15 din suma, iar valoarea lui va fi suportata din bugetul asigurarilor sociale. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.