Incepand cu 15 septembrie a.c., navele de pasageri ce acosteaza in Portul Constanta vor beneficia de reducerea, in cuantum de 20%, a tarifelor pentru supraveghere, securitate si control, a decis Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismul

Incepand cu 15 septembrie a.c., navele de pasageri ce acosteaza in Portul Constanta vor beneficia de reducerea, in cuantum de 20%, a tarifelor pentru supraveghere, securitate si control, a decis Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Masura urmareste cresterea atractivitatii Portului Constanta pentru navele de pasageri, adaugandu-se conditiilor (inclusiv tarifare) oferite de noul terminal de pasageri. Momentul ales pentru introducerea noilor tarife este, insa, cel putin bizar, avand in vedere ca din 15 septembrie, turismul estival de croaziera pe Marea Neagra - si nu numai - se apropie vertiginos de final.
„Practicarea in momentul de fata a unui tarif diferentiat intre navele maritime de pasageri (5 euro/pasager) si navele fluviale de pasageri (2,5 euro/pasager) incurajeaza traficul navelor fluviale de pasageri care fac escala in Portul Constanta“, se arata intr-un comunicat remis redactiei de MTCT. Documentul precizeaza ca, potrivit cercetarii efectuate de departamentele de specialitate din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, tarifele practicate in Portu l Constanta pentru navele de pasageri se afla sub nivelul de tarifare al celorlalte porturi de la Marea Neagra.

Creste traficul in Portul Constanta
In primul semestru al anului curent, numarul de pasageri in Portul Constanta a crescut cu circa 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 12.000. Potrivit MTCT, acest lucru confirma interesul turistilor straini pentru escale in Portul Constanta si pentru a vizita orasul Constanta. Daca in anul 2002 Portul Constanta era vizitat de 438 de pasageri, in perioada ianuarie-august 2006, numarul persoanelor care au facut escala in aceasta locatie a depasit 12.000. In port au acostat recent nave mari de pasageri, precum ,,Rotterdam“, avand 1.300 de persoane la bord, sau nava ,,Nautica“, cu 670 pasageri la bord.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.