Seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu, considera ca alegerile anticipate nu ar afecta Romania pe plan extern, in contextul in care reformele ar continua. Prezent la Scoala de Vara a PNL, Ungureanu le-a spus celor prezenti ca oficialii stra
Seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu, considera ca alegerile anticipate nu ar afecta Romania pe plan extern, in contextul in care reformele ar continua. Prezent la Scoala de Vara a PNL, Ungureanu le-a spus celor prezenti ca oficialii straini nu sunt interesati de anticipate, ci de eficienta actului de guvernare. Interesant, Ungureanu face o pirueta de 180 de grade renuntand la demnitatea de ministru de Externe in dauna celei de politician. Altfel nu se explica cum insusi ministrul de Externe poate sa ia in calcul, fie si la modul teoretic, varianta continuarii reformelor intr-o campanie electorala tipic damboviteana, unde scandalurile politice sunt la ordinea zilei. Este de la sine inteles, si agitata perioada post-decembrista a dovedit-o in nenumarate randuri, ca declansarea unei "competitii" electorale paralizeaza Romania pentru cateva luni bune. Campania electorala, negocierile pentru formarea noii majoritati politice si implicit a noului guvern, intrarea in paine a proaspatului Executiv.... Bineinteles ca reformele sunt lasate pentru viitoarea guvernare. Scuzele nu lipsesc: "este nevoie de o majoritate politica mai stabila". Accesele politicianiste ale lui Ungureanu sunt, de altfel, explicabile: mai-marii Aliantei D.A. sunt decisi sa "ingroape securea razboiului" si sa ia in calcul anticipatele dupa 1 ianuarie 2007, pana nu vor fi "loviti" prea grav de sindromul "erodarii politice".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.