Numele presedintelui Consiliului Director al Universitatii Craiova, Adrian Marin Mititelu, figureaza in trei plangeri penale inregistrate impotriva grupurilor de interese constituite in judetul Dolj. Potrivit Agentiei Nationala de Administrare Fiscal
Numele presedintelui Consiliului Director al Universitatii Craiova, Adrian Marin Mititelu, figureaza in trei plangeri penale inregistrate impotriva grupurilor de interese constituite in judetul Dolj. Potrivit Agentiei Nationala de Administrare Fiscala ( ANAF), plangerile au fost inaintate de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In documente se arata ca grupurile de interese incriminate au prejudiciat bugetul consolidat de stat cu o suma totala de 27.647.705 lei.
Totodata, a fost creat un prejudiciu de 11.750.000 euro plus 2.073.815 lei, domeniului public al statului aflat in administrarea Statiunii de Dezvoltare pomicola Dolj, mentioneaza ANAF. Intr-una dintre plangerile penale mentionate se arata ca Mititelu a vandut in luna aprilie 2006, catre SC Cetatea Banilor SA, un teren in suprafata de 159.942,25 metri patrati la un pret subevaluat, in suma de 61.111 euro. Ulterior, Mititelu a incasat de la SC PIC SA suma de 2.550.000 euro, reprezentand contravaloarea terenului vandut.
Prin nedeclararea valorii de piata a terenului vandut, Mititelu s-a sustras de la plata taxelor notariale, fapta ce intra sub incidenta legii privind falsul in declaratii, din Codul Penal. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.