75 de birouri, o sala expozitionala cu patru anexe, trei sali de sedinta, zece holuri publice care asigura accesul in birourile cladirii si un subsol multifunctional, in care se afla si arhiva primariei. In total, investitia ajunge la 10 milioane de
75 de birouri, o sala expozitionala cu patru anexe, trei sali de sedinta, zece holuri publice care asigura accesul in birourile cladirii si un subsol multifunctional, in care se afla si arhiva primariei. In total, investitia ajunge la 10 milioane de RON.
- Domnule primar, sibienii sunt si ei incantati de investitia facuta din banii contribuabililor?
- Nu cred ca aceasta investitie sa-i fi deranjat pe sibieni, caci primaria este o institutie care ii reprezinta. Fluxul relatiilor cu cetatenii a crescut iar, cei ce vin la primarie se simt respectati si vin cu mai multa placere. Accesul lor la serviciile noastre este mult mai facil. Sigur, mai sunt multe de rezolvat. Acum avem doua imobile in care deservim comunitatea locala. Asta pentru ca si in vechiul sediu am reconceput serviciile pentru a multumi sibienii.
- Primaria se afla in vecinatatea unor biserici, licee si in vecinatatea Muzeului Brukenthal...
- Sigur, este o caracteristica arhitecturala si de conceptie administrativa, pentru asezarile cu traditie, care respecta tripletul - primarie, biserica si scoala. La noi, ea a fost reasezata in aceasta matrice seculara cu un mic amendament, si anume ca beneficiem de un atu in plus, vecinatatea Muzeului Brukenthal, un edificiu de prestanta culturala internationala.
- Se spune ca sunteti un mare admirator al guvernatorului Brukenthal, fapt pentru care sunteti catalogat ca fiind "guvenatorul municipiului Sibiu".
- Nu ascund admiratia pentru cel ce a fost baronul Samuel Brukenthal. Barfele nu le comentez.
- Lasati sa se inteleaga ca veti continua aceasta traditie a baronului pentru promovarea culturii?
- Pentru evenimentele din 2007, muzeul va fi unul din pilonii principali in jurul caruia se va dezvolta conceptul de Capitala Culturala Europeana. Ne bazam pe expozitii de mare impact national si international, pe valorile patrimoniale, si aici includ si tablourile care trebuie returnate muzeului sibian. Eu pornesc de la ideea ca retrocedarea este o certitudine, iar ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, a afirmat ca in aceasta toamna se reintregeste colectia cu tablourile care acum se afla la Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.