Institutul pentru Studierea Crimelor Comunismului, aflat sub egida Palatului Victoria, va depune plangere la Parchetul Militar impotriva ofiterilor de Securitate care au racolat minori, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, seful institutului,

Institutul pentru Studierea Crimelor Comunismului, aflat sub egida Palatului Victoria, va depune plangere la Parchetul Militar impotriva ofiterilor de Securitate care au racolat minori, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, seful institutului, Marius Oprea.
El a precizat ca are probe legate de securistii care au racolat copii de 9-11 ani si ca, in baza acestor probe, va sesiza autoritatile. El a sustinut ca, la finele anului 1989, in Sibiu existau 170 de cazuri de elevi-colaboratori. „Sincer, vreau sa vad un securist in inchisoare“, a mai spus Oprea.

Trebuie condamnat comunismul? O intrebare la care trebuie sa raspunda Palatul Cotroceni prin Comisia de analiza a dictaturii comuniste din Romania, condusa de politologul Vladimir Tismaneanu. Consilierul pe probleme de securitate nationala al primului-ministru, Marius Oprea, a iesit, din nou, la atac. Oprea a reiterat un fapt condamnabil si pe care ziarul nostru l-a sesizat, prin publicarea in luna iulie, in exclusivitate, a unei fise de colaborator din randul elevilor. El a reconfirmat un fenomen care se stie: Securitatea racola c opii. Raspunsul la intrebarea de mai sus: DA! Exista dubii?

Institutul pentru Studierea Crimelor Comunismului, aflat sub egida Palatului Victoria, va depune plangere la Parchetul Militar impotriva ofiterilor de Securitate care au racolat minori, a anuntat seful institutului Marius Oprea. El a precizat ca are probe legate de securistii care au racolat copii de 9-11 ani si ca, in baza acestor probe, va sesiza autoritatile.

Macar un securist dupa gratii
“Sincer, vreau sa vad un securist in inchisoare. Pana acum nu am vazut nici unul. Mai mult, il vedem pe Plesita cum ne da lectii de morala la televizor”, le-a spus Oprea tinerilor liberali la Scoala de vara a TNL, informeaza NewsIn. El a explicat ca securistii nu sunt dupa gratii pentru ca sistemul s-a perpetuat. Mai mult decat atat, Oprea a aratat ca procuratura, politia si serviciile sunt infiltrate de vechea garda.

Sibiul, un exemplu
Istoricul Marius Oprea declara in urma cu o luna ca a vazut fise de racolare cu copii de 9 ani si 11 ani. El a mai sustinut ca, la finele anului 1989, in Sibiu existau 170 de cazuri de elevi-colaboratori.

Confirmarea CNSAS


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.