15:52 ANTRENAMENTE FOTBAL. Jucatorii nationalei Romaniei, convocati pentru meciurile cu Bulgaria si Albania, din preliminariile Euro 2008, au ajuns la Mamaia. TIMISOARA. Un Boeing 737 al companiei Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a at

15:52 ANTRENAMENTE

FOTBAL. Jucatorii nationalei Romaniei, convocati pentru meciurile cu Bulgaria si Albania, din preliminariile Euro 2008, au ajuns la Mamaia.
TIMISOARA. Un Boeing 737 al companiei Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a aterizat de urgenta, pentru ca un geam era fisurat.

15:57 DECIZIE

ALBA. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile a sapte membri ai clanului Clamparu. Constantin Ovidiu Pop, Marian Stanciu, Cornel Popeanu, Vilmos Samu, Dan Mihaila, Valentin Bogdan Ciufu si Cristian Stefan Cioflan raman astfel in arest inca 60 de zile.
ARHIVE. Serviciul Roman de Informatii a anuntat ca a finalizat procesul de predare a dosarelor parlamentarilor din actuala legislatura aflati in evidente catre CNSAS. SRI a predat CNSAS, in perioada iunie 2000 - august 2006, 1.452.000 de dosare, cuprinzand 1.750.000 de volume.

SCANDAL - Patron bataus in Vama Veche
O femeie si un jandarm au ajuns la spital, duminica noapte, dupa ce au fost atacati de proprietarul unei pensiuni din Vama Veche. Scandalul a inceput intre americanul de origine romana Radu Vulpe si tanara de 25 de ani din Bacau. Dupa ce a batut-o pe fata cu pumnii si picioarele, barbatul s-a opus si jandarmilor veniti sa aplaneze conflictul. Un om al legii a fost muscat de mana, fiind nevoie de interventia in forta a colegilor sai pentru a-l retine pe agresor. (E.S.)
SUCEAVA - Comuna Arbore, din nou lovita de ape
Apele au lovit din nou comuna suceveana Arbore. Ploile abundente cazute la sfarsitul saptamanii trecute au dus la inundarea a 42 de case, totodada fiind afectate 47 de podete, 148 de fantani, 186 de hectare de teren agricol, 3 km de drum judetean si 35 de km de drumuri comunale. La finele lunii iunie o viitura puternica a distrus 28 de locuinte si a facut 10 morti in aceeasi localitate suceveana. (Nicu Amuraritei)
LEGE - ""No smoking"" in trenuri
Din septembrie, calatorii nu mai au voie sa fumeze in trenuri, potrivit prevederilor legii 349/2002. In trenuri si la casele de bilete vor exista avertismente afisate la loc vizibil, scrumierele vor fi demontate, iar pe legitimatiile de calatorie va fi imprimat mesajul ""Fumatul interzis in tren"". Restrictia a fost introdusa prima data in automotoarele Sageata Albastra, deoarece acestea nu sunt compartimentate.
DOLJ - Sinistratii din Rast au blocat DN 55 A
Peste 150 de locuitori din comuna doljeana Rast, grav afectata de inundatii in luna aprilie, au blocat ieri drumul national DN 55 A Bechet - Calafat, nemultumiti ca Agentia Nationala pentru Locuinte intarzie reconstructia caselor. ""Au pus doua carute de-a lungul drumului si au blocat circulatia. Vad cum se apropie vremea rea si lucrurile nu se misca deloc"", a spus vicepresedintele CJ Dolj, Victor Odolbasa. (M. Gavrila)
RADAUTI - Profesor judecat pentru luare de mita
Un profesor din Radauti a fost trimis in judecata de procurorii suceveni sub acuatia ca in ultimii doi ani ar fi luat mita de mai multe ori la cativa elevi, pentru a le da note de trecere. Barbatul era profesor titular al disciplinelor Electrotehnica si Masurari, la Colegiul Tehnic din Radauti. El a fost prins in flagrant in luna mai, cand lua
un milion de lei de la unul din elevi. (Nicu Amuraritei)
CONSTANTA - Tanar ranit de o bucata de statuie
Un tanar de 18 ani din Constanta a ajuns la spital ieri-dimineata, dupa ce o o bucata dintr-o statuie din bronz s-a desprins si i-a cazut pe picior in timp ce statea pe o banca. Incidentul s-a petrecut intr-un parc din zona centrala a municipiului. Reprezentantii Primariei Constanta sustin ca statuia nu s-a prabusit din senin, ci pentru ca tinerii au incercat sa o vandalizeze. (Emilia Sava)
ACCIDENT - Paloma Petrescu, lovita pe ""zebra""
Consilierul in Ministerul Educatiei Paloma Petrescu a fost accidentata ieri dupa-amiaza, pe o trecere de pietoni din municipiul Constanta. Paloma Petrescu se afla pe Bulevardul 1 Mai cand a vrut sa traverseze regulamentar, dar a fost lovita de o masina.
Soferul era un tanar ce avea permis de numai doua saptamani. Fostul secretar de stat a cazut pe strada si si-a pierdut cunostinta, pentru scurt timp. Femeia a fost internata cu escoriatii, entorsa si fractura de gamba la genunchiul stang.
(Emilia Sava)
DE COLECTIE - Masina de epoca in curtea unui galatean
Cativa galateni, care au trecut duminica seara pe la o benzinarie din oras, au putut admira o masina de colectie, fabricata la inceputul secolului trecut. Proprietarul isi pastrase pana acum secreta achizitia, de teama hotilor. Modelul ""T Ford Club of America"" are piese originale, face parte din primele masini construite in serie si se afla in perfecta stare de functionare. Pretul unui astfel de autoturism ajunge, la casele de licitatii, intre 30.000 si 100.000 de dolari. (Daniel Mihalascu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.