Lionel Jospin, fostul lider al Partidului Socialist Francez, a revenit pe scena politica dupa o retragere de patru ani, survenita in urma performantei proaste a partidului, mai ales in fata liderului partidului de extrema dreapta Jean-Marie Le Pen. J
Lionel Jospin, fostul lider al Partidului Socialist Francez, a revenit pe scena politica dupa o retragere de patru ani, survenita in urma performantei proaste a partidului, mai ales in fata liderului partidului de extrema dreapta Jean-Marie Le Pen. Jospin si-a anuntat revenirea in cadrul unei scoli de vara organizate pentru tinerii membri ai partidului socialist. El a explicat ca retragerea lui a fost orientata spre asumarea totala de catre politician a greselilor politice comise in trecut. El a mai declarat ca ceea ce politicienii trebuie sa ofere acum este o strategie clara, nu doar idei generale, ceea ce este vazut ca un atac direct la adresa candidatului principal al socialistilor, Segolene Royal. Probabil cei doi lideri vor ajunge sa se confrunte pentru functia de principal candidat al Partidului Socialist. Segolene Royal are insa un avans in acest sens, ea fiind foarte sustinuta atat in interiorul partidului, cat si in afara sa, unde este perceputa ca reprezentanta unui partid cu mult mai coerent decat al lui Chirac, in care de Villepin si Sarkozy se infrunta pentru putere. Deocamdata, insa, se pare ca aceasta perceptie de coerenta mai mare a socialistilor ar putea fi zdruncinata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.