Ministrul de externe Mihai-Razvan Ungureanu discuta astazi cu omologul sau ungar, Kinga Goncz, despre agenda sedintei comune a celor doua guverne, programata pentru luna noiembrie, la Budapesta. Kinga Goncz se afla la Bucuresti in vizita oficiala, a

Ministrul de externe Mihai-Razvan Ungureanu discuta astazi cu omologul sau ungar, Kinga Goncz, despre agenda sedintei comune a celor doua guverne, programata pentru luna noiembrie, la Budapesta. Kinga Goncz se afla la Bucuresti in vizita oficiala, avand programate intalniri cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Radu Stroe, secretarul general al Guvernului, spune ca agenda sedintei comune va fi conturata abia pe la mijlocul lunii septembrie, in conditiile in care se va baza pe propunerile venite de la ministere. Stroe afirma ca nu stie in ce masura subiectul „Gojdu“ va mai aparea pe agenda, luna viitoare urmand a se lua o decizie in Guvernul de la Bucuresti, pe baza unei documentari serioase. „Prefer sa nu ma pronunt acum“, a afirmat Radu Stroe, pentru „Gardianul“. Stroe, care si-a preluat functia in acest an, admite ca Acordul Gojdu, „ca perceptie publica, a dat foarte rau“.
Probabil, cel mai important punct pe agenda va fi legat de infrastructura rutiera. Concret, se va discuta despre modalitatile prin care drumul Petea-Satu-Mare-Baia-Mare va fi rea bilitat, scopul fiind scoaterea din izolare a judetului Maramures.

Acordul-problema
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, un punct important al intalnirii dintre Kinga Goncz si Mihai-Razvan Ungureanu il va constitui discutarea agendei si a stadiului pregatirii sedintei comune a celor doua guverne.
Prima sedinta comuna a celor doua cabinete a avut loc in luna septembrie a anului trecut. Initiativa a fost anuntata drept o premiera in aceasta zona a Europei, avand drept scop cooperarea pe proiecte concrete si ducerea la capat a reconcilierii istorice dintre cele doua state.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.