Ministrul afacerilor Externe al Republicii Ungare, Kinga Goncz, incepe astazi o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau roman, Mihai Razvan Ungureanu (foto), informeaza Rompres. Un subiect important al intalnirii va fi discutarea agen
Ministrul afacerilor Externe al Republicii Ungare, Kinga Goncz, incepe astazi o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau roman, Mihai Razvan Ungureanu (foto), informeaza Rompres. Un subiect important al intalnirii va fi discutarea agendei si a stadiului pregatirii sedintei comune a guvernelor celor doua state, care va avea loc la Budapesta, in noiembrie 2006. Ungureanu are astfel prilejul sa il anunte pe omologul sau ungur ca societatea civila romaneasca ii cere sa se renunte la pagubosul proiect de uzurpare a Fundatiei Gojdu. De asemenea, ministrul Ungureanu va prezenta omologului ungar solicitarile si propunerile inaintate de minoritatea romaneasca din Ungaria, in contextul in care, la 1 octombrie, vor avea loc alegeri pentru autoguvernarile locale din Ungaria si pentru autoguvernarile minoritare, romanii din Ungaria urmand sa-si aleaga o noua conducere la nivel local. In timpul vizitei, ministrul Kinga Goncz va fi primit de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu-Tariceanu si se va intalni cu reprezentantii minoritatii maghiare din Romania. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.