In ultima zi a Scolii de vara de la Vatra Dornei, presedintele PSD Mircea Geoana a lansat un atac dur la adresa Aliantei PNL-PD si a anuntat ca social-democratii isi vor prezenta, in octombrie, la Consiliul National al partidului, oferta politica pen

In ultima zi a Scolii de vara de la Vatra Dornei, presedintele PSD Mircea Geoana a lansat un atac dur la adresa Aliantei PNL-PD si a anuntat ca social-democratii isi vor prezenta, in octombrie, la Consiliul National al partidului, oferta politica pentru viitoarele alegeri.
Liderul PSD a declarat ca programul-alternativa la actuala guvernare al social-democratilor va aduce modificari esentiale in domeniul social, economic si financiar, inclusiv eliminarea cotei unice de impozitare.
Geoana a vorbit si despre proiectul de modificare a statutului partidului, care va fi supus aprobarii Consiliului National si va fi aprobat in viitorul congres al partidului, de anul viitor.
"Vom incerca sa modificam statutul tinand cont nu de persoane, ci de functionalitatea partidului. Noi de prea multe ori am facut statut la partid dupa persoanele sau personalitatile care conduceau partidul. Vrem sa facem un statut care sa corespunda nevoii de flexibilitate, de descentralizare, dar si de coerenta", a spus liderul social-democratilor.
Geoana nu a exclus posibilitatea declansarii alegerilor anticipate si si-a manifestat convingerea ca PSD sau va reusi sa revina la guvernare.
"De aici, de la Vatra Dornei, incepe marsul nostru catre guvernare, de aici va incepe sa dispara dihonia cauzata de competitie si rivalitate din interiorul partidului", a declarat Geoana.

Centru pentru "viitorii lideri ai PSD"
Totodata, Geoana a anuntat ca PSD isi va deschide la Baneasa un Centru National de Pregatire. Potrivit liderului PSD, primele module s-ar putea desfasura in luna octombrie. In acest centru de pregatire se vor forma viitorii lideri ai PSD din cadrul generatiei 2008, a explicat Geoana, adaugand ca programul, pe care el il considera proiectul 0 al PSD, s-ar putea extinde si in teritoriu.
"Generatia 2008 trebuie sa fie contributia social-democratiei romanesti la formarea capitalului uman de care Romania are nevoie, ca sa reusim in Europa", a conchis Mircea Geoana.

Impostori portocalii
Liderul social-democrat si-a exprimat speranta ca "dezamagirea fata de alianta portocalie" sa se rasfranga mai mult in sondaje in favoarea social-democratilor si PSD sa revina, pana la inceputul anului 2007, la 30% in sondajele de opinie.
"Dupa ultimul sondaj serios pe care l-am vazut, suntem undeva la 24%. Nu ne satisface, bineinteles, dar suntem pe o curba ascendenta, am trecut prin momente foarte dificile la inceputul anului, am pierdut cateva procente, dar le recastigam si, prin munca serioasa si rabdare, vom reveni la cota de 30%, care este cota normala a partidului", a spus liderul social-democrat.
Mircea Geoana a lansat un atac dur la adresa reprezentantilor Aliantiei PNL-PD, pe care i-a calificat drept "impostori" si "nepriceputi"si i-a criticat aspru si pe ministrii Sanatatii si Agriculturii.
"Nu putem accepta ca impostorii sa fie penibili turnatori ai Securitatii", a afirmat Geoana. "Traian Basescu, care se dadea marele campion al luptei impotriva comunismului, a neocomunismului, este de fapt un produs al sistemului, un impostor", a adaugat liderul PSD.
Nu doar ministrii liberali ai Sanatatii si Agriculturii au fost criticati de Geoana. Liderul PSD si-a indreptat sagetile si catre Mona Musca.
"Mona Musca, marea campioana a virtutii, a moralitatii, a antipesedismului se dovedeste ca, de fapt, avea aripioarele bagate in tot felul de incurcaturi", a afirmat Mircea Geoana.

Cezar Preda: Geoana are o problema de credibilitate in propriul partid
Replica din partea Aliantei nu a intarziat. Democratii i-au reamintit lui Geoana ca are probleme cu credibilitatea in propriul partid iar liberalii au tinut sa-i spuna ca nici in sondaje nu sta prea bine.
Vicepresedintele PD, deputatul Cezar Preda, nu s-a aratat surprins de declaratiile liderului PSD. "Nu e nimic nou sub soare ceea ce spune Mircea Geoana. In fond, este vorba de pozitia unui partid aflat in opozitie", a spus vicepresedintele PD, subliniind faptul ca liderul PSD are o problema de credibilitate in propriul sau partid.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, crede ca liderul social-democrat Mircea Geoana isi confunda dorintele cu realitatea. "Mircea Geoana nu a avut in ultima vreme o legatura cu electoratul si nici acum nu este prea solida. Opiniile electoratului, care rezulta din sondaje, arata ca cei doi ministri de care vorbeste sunt mai bine plasati decat el in sondaje", a raspuns Olteanu criticilor aduse de presedintele PSD ministrilor liberali ai Agriculturii si Sanatatii.
In ceea ce priveste afirmatiile lui Geoana privind faptul ca, in eventualitatea unor alegeri, acestea ar fi castigate de formatiunea politica pe care o conduce, Bogdan Olteanu a replicat ca aceasta este doar o dorinta, fara sansa de a se materializa.
"Mircea Geoana de obicei isi confunda dorintele cu realitatea si asta se intampla si in cazul sperantei exprimate de el ca ar putea castiga PSD la alegeri", a spus presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.