Romania nu va trimite deocamdata trupe in sudul Libanului, a decis ieri Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Presedintele Traian Basescu a explicat decizia prin faptul ca Romania contribuie deja la fortele militare interntionale cu circa 12 batal
Romania nu va trimite deocamdata trupe in sudul Libanului, a decis ieri Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

Presedintele Traian Basescu a explicat decizia prin faptul ca Romania contribuie deja la fortele militare interntionale cu circa 12 batalioane, intelegand din aceasta circa un batalion in Irak, unul in Afganistan, unul in Bosnia si Kosovo, un al patrulea fiind solicitat in urma cu trei saptamani, seful statului neprecizandu-i insa destinatia. Pentru fiecare dintre acestea, exista cate un batalion de pregatire pentru a-l inlocui pe cel din teatrele de operatiuni si unul aflat la odihna, de unde totalul de 12. Seful statului a aratat ca Romania are potential sa deplaseze trupe suplimentare, insa acest lucru va fi analizat, in masura disponibilitatilor financiare, doar daca vor fi solicitari exprese adresate autoritatilor de la Bucuresti. Intre timp, Romania isi manifesta disponibilitatea de a participa la eforturile de reconstructie a Libanului, a aratat Basescu. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.