Omul de afaceri Costica Constanda a respins, ieri, afirmatiile consilierului municipal Octavian Petrovici, potrivit carora ar fi incercat sa-l mituiasca, cu ajutorul unui inalt functionar din primarie, pentru a vota favorabil controversatul proiect B
Omul de afaceri Costica Constanda a respins, ieri, afirmatiile consilierului municipal Octavian Petrovici, potrivit carora ar fi incercat sa-l mituiasca, cu ajutorul unui inalt functionar din primarie, pentru a vota favorabil controversatul proiect Bordei. "Ma intreb care ar fi logica incercarii de influentare a unui consilier sa sustina un proiect care nu se afla pe ordinea de zi si pe care l-a votat in sedintele trecute. Iesirea publica a acestui consilier a avut cu totul alt scop: discreditarea proiectului Bordei", a declarat Constanda. Potrivit acestuia, afirmatiile consilierului municipal PC au fost abil prezentate, scopul iesirii publice a acestuia fiind sa contribuie la blocarea proiectului imobiliar pe care acesta intentioneaza sa-l realizeze in zona Bordei.
Cartier de locuinte si birouri
Constanda intentioneaza sa contruiasca un cartier de locuinte si birouri pe o treime din cele 3,3 hectare de teren, situate in zona malului Lacului Floreasca - cunoscuta si ca zona Bordei. El a obtinut aceasta suprafata in anul 2003, in urma unui schimb de terenuri cu municipalitatea. Costica Constanda a cedat trei hectare de teren pe care le detinea pe actualul amplasament al Satului Francez, primind in schimb 3,3 hectare de teren viran, situat pe malul Lacului Floreasca, in zona cunoscuta ca Bordei. Potrivit lui Traian Briciu, avocatul omului de afaceri, suprafata de teren primita la schimb de omul de afaceri nu a fost niciodata parc, monument istoric sau zona verde protejata. "Terenul este doar un spatiu verde cu vegetatie spontana, fiind oferit la schimb pentru o proprietate pe care municipalitatea si-o dorea mai mult si producea venituri substantiale pentru bugetul orasului, anume terenul situat in zona Satul Francez", a spus avocatul omului de afaceri, citat de Mediafax. Omul de afaceri a acuzat administratia locala bucuresteana ca ii blocheaza "dreptul la proprietate", afirmatiile edililor bucuresteni aruncand "suspiciunea de ilegalitate asupra unui proiect de investitii perfect legal". "Exista tendinta - venita dintr-o anumita zona a esichierului politic -, de a inocula ideea ca in aceasta afacere este ceva ilegal". Reprezentantul consilierilor generali PC in Primaria Capitalei, Octavian Petrovici, a declarat vinerea trecuta, ca un "functionar foarte important", cu vechime in institutie, a incercat sa-i faca o "donatie" pentru a vota favorabil actele care tin de Costica Constanda. Petrovici a spus ca a fost invitat in biroul unuia dintre "functionarii foarte importanti" ai Primariei Capitalei, al carui nume a refuzat sa-l divulge, si ca acesta a incercat sa-i ofere o "donatie" din partea lui Constanda. Banii ar fi fost destinati pentru "a se asigura de bunavointa crescuta a consilierilor PC" la votul asupra hotararilor si planurilor de urbanism zonal care il implicau pe omul de afaceri. Reprezentantul PC in Consiliul General al Capitalei a refuzat sa precizeze despre ce suma era vorba, dar a spus ca spaga era pusa "intr-un plic destul de gros", plasat intr-o editie a Monitorului Oficial. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.