Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, se va intalni, saptamana viitoare, cu George Scripcaru, primarul orasului Brasov, si cu Bernard Arnaud, directorul general al Distrigaz Sud, in vederea gasirii unei rezolvari a problemelor legate de re
Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, se va intalni, saptamana viitoare, cu George Scripcaru, primarul orasului Brasov, si cu Bernard Arnaud, directorul general al Distrigaz Sud, in vederea gasirii unei rezolvari a problemelor legate de reluarea furnizarii cu gaze naturale catre CET Brasov.
Societatea Distrigaz a dispus sistarea furnizarii gazelor naturale catre CET Brasov, in urma cu doua luni, ca urmare a datoriilor neplatite. Centrala de Electro-Termoficare a acumulat datorii la Distrigaz de aproape 280 de miliarde de lei vechi, suma care, in mod normal, ar fi trebuit achitata din incasarile de la clienti. Aceste pierderi vor fi suportate de consumatorii finali in iarna, atunci cand autoritatile se asteapta ca pretul final al gigacaloriei sa ajunga la 160 lei, cu o crestere de aproape 50% fata de pretul actual, de 110 lei. Distrigaz Sud a intrerupt furnizarea de gaze naturale si a anuntat ca doreste sa pastreze "acest client important", dar numai daca gaseste solutii de finantare in cel mai scurt timp posibil. Distrigaz Sud va relua furnizarea de gaze naturale catre CET Brasov in conditiile in care va fi semnat un acord intre cele doua parti pentru "esalonarea realista a platilor catre Distrigaz Sud".O alta conditie impusa de Distrigaz este ca CET Brasov si/sau primaria orasului Brasov sa propuna garantii pentru gazul livrat, precum si pentru viitoarele livrari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.