Presedintele tarii africane, Idriss Deby, a cerut celor mai importante doua companii de petrol prezente in Ciad, Chevron Texaco si Petronas, sa renunte la orice activitati economice in aceasta tara. Disputa, care se pare ca ar fi fost cauzata de nein
Presedintele tarii africane, Idriss Deby, a cerut celor mai importante doua companii de petrol prezente in Ciad, Chevron Texaco si Petronas, sa renunte la orice activitati economice in aceasta tara. Disputa, care se pare ca ar fi fost cauzata de neintelegeri cu privire la plata taxelor, va duce la preluarea de catre stat a mai mult de 60% din productia de titei din Ciad. Singura companie straina care va mai ramane in aceasta tara va fi Exxon Mobil, dar exista temeri ca ceea ce urmareste de fapt presedintele e sa inlocuiasca firmele cu activitate traditionala in zona cu firme cu capital preponderent chinez. Ciadul a reluat legaturile comerciale cu China doar acum trei saptamani, dar analisti economici citati intr-un material BBC nu exclud reconfigurarea radicala a raporturilor economice ale Ciadului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.