In timpul unei vizite de stat efectuate de presedintele Hugo Chavez in China, acesta s-a angajat sa ofere partenerului comercial asiatic un milion de barili de petrol pe zi pana in 2012. Economia chineza este in prezent in boom si de aceea are nevoi
In timpul unei vizite de stat efectuate de presedintele Hugo Chavez in China, acesta s-a angajat sa ofere partenerului comercial asiatic un milion de barili de petrol pe zi pana in 2012. Economia chineza este in prezent in boom si de aceea are nevoi energetice foarte mari, pentru care pactul cu Venezuela este doar una dintre solutii. Pactul economic nu se refera doar la livrari de petrol, ci si la deschiderea unei rafinarii de petrol in tara latino-americana cu ajutorul tehnologiei chinezesti. In prezent, Venezuela exporta numai 155.000 de barili pe zi catre China, cifra care va deveni 300.000 pe zi in 2007. Tot in urma recentei intelegeri, Venezuela va primi acces la docuri chinezesti pentru lucrarile de constructie necesare extinderii flotei sale de petroliere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.